Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πέτσας στα Παραπολιτικά 90,1 για Τουρκία: Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, μοναδική εκκρεμότητα στις διερευνητικές

«Στις διερευνητικές αναμένουμε να πιάσουμε ξανά το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει το 2016», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «μοναδική εκκρεμότητα είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», ενώ τόνισε πως «αν μπουν άλλα θέματα θα τορπιλίσει τη διαδικασία».

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, ο αν. υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως «θα δίνει πόντους στην κυβερνησιμότητα», ενώ τόνισε πως «το ποσοστό από το πρώτο γύρο για την εκλογή δημάρχου δεν θα είναι χαμηλότερο από το 40%».

Ακόμη σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο του αριθμού των συμβούλων ενώ θα υπάρχει ποσοστό εισόδου.

Παράλληλα ανέφερε πως «το νομοσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και εντός του Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή».

Την ίδια στιγμή απέρριψε τα περί πρόωρων εκλογών λέγοντας πως «δεν υπάρχει πρόθεση από τον πρωθυπουργό για κάτι τέτοιο», ενώ είπε πως «δεν θα χρειαστεί προς το παρόν lifting στον εκλογικό νόμο για τις βουλευτικές εκλογές».

Τέλος ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου λέγοντας ότι «η κινητικότητα είναι μεγάλη». 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ