Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης στα Παραπολιτικά 90,1: Τα χωρικά ύδατα αποτελούν εθνική κυριαρχία και είναι δικαίωμα της Ελλάδα να το πράξει

Ικανοποιημένος για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «είναι καλή εποχή για την Ελλάδα να συζητήσει με την Τουρκία», καθώς όπως είπε «η Αθήνα έχει αναπτύξει τις δυνάμεις της στο πεδίο».

Ακόμη ανέφερε πως «η παρουσία Καλίν σηματοδοτούσε τη σημασία που προσδίδει η τουρκική προεδρία».

«Για να φτάσουμε στην διεθνή δικαιοδοσία θα πρέπει να προηγηθούν μεγάλα και σημαντικά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως «εάν υπάρξει συνυποσχετικό μπορεί να υπάρξει προσφυγή στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Επιπρόσθετα ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «έχει αξία να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε με όλες τις χώρες ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο για τις θαλάσσιες ζώνες».

Σε ότι αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, είπε πως «τα χωρικά ύδατα αποτελούν εθνική κυριαρχία και είναι δικαίωμα της Ελλάδα να το πράξει».

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «ο πρώην πρωθυπουργός είναι μια εμβληματική προσωπικότητα και πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγή».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα του ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον Αντώνη Σαμαρά», λέγοντας ότι «είναι αστείο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρεται σε εσωκομματικά προβλήματα».

Για τον κοροναϊό σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση σχετικής σταθερότητας», ενώ εξέφρασε την ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού.

Ακόμη επισήμανε πως «η ΕΕ έχει αυστηρό καθεστώς στις εγκρίσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων κάτι που σημαίνει μια πιο μακρά έγκριση των εμβολίων κατά του κοροναϊού».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι οι δόσεις που θα φτάνουν στην Ελλάδα να μετατρέπονται σε εμβόλια», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τέλος ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως «δεν διαφαίνεται αυτή την στιγμή ένα τρίτο lockdown», λέγοντας πως «εάν χρειαστεί θα πάμε σε απαγορεύσεις».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ