Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη για τα Υδατοδρόμια

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Μοναδικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η λειτουργία του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου.

Με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση των τεχνικών φακέλων από τον ΟΛΚΕ για τις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων και στα τρία Διαπόντια Νησιά, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό να μην καθυστερήσει η επεξεργασία και η τελική έγκρισή τους. Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε παράλληλα και την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης και των υπολοίπων υδατοδρομίων του δικτύου, ώστε την φετινή θερινή περίοδο να ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια των υδροπλάνων.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι το δίκτυο υδατοδρομίων του Ιονίου αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση. Σημείωσε ότι εκτός σημαντικού απροόπτου το δίκτυο θα τεθεί σε λειτουργία κατά την φετινή σεζόν και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Η συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών του Ιονίου με υδροπλάνα, θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στις τοπικές κοινωνίες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και σύγχρονες υποδομές. Πολύ θετικές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις και για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Σε ότι αφορά στα Διαπόντια Νησιά και στους Παξούς, οι κάτοικοι αποκτούν έναν επιπρόσθετο και ασφαλή τρόπο μετακίνησης προς την Κέρκυρα, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ