Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επί τάπητος τα προβλήματα της Βόρειας Κέρκυρας στη συνάντηση εργασίας των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Επί τάπητος τα προβλήματα της Βόρειας Κέρκυρας στη συνάντηση εργασίας των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

  • Οδικό δίκτυο, αποχετευτικό, φωτισμός, καθαρισμός ρεμάτων / χαντακιών, λιμάνι Αγίου Στεφάνου και Επιτροπή Καθημερινότητας της Π.Ι.Ν., μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με πρωτοβουλία της Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών

Συνάντηση εργασίας, με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2021, μεταξύ των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, έπειτα από πρόσκληση, την οποία είχε αποστείλει η Περιφερειάρχης προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για το έργο της Περιφέρειας στην περιοχή της Β. Κέρκυρας.

Στη τηλέ-συνάντηση εργασίας συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Μελίτα Ανδριώτη (Π.Ε. Κέρκυρας), Κώστας Ζορμπάς (Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης), Σπύρος Ιωάννου (Περιβάλλοντος Ενέργειας και Χωροταξίας), Νίκος Μηλιώτης (Πολιτικής Προστασίας), Μανώλης Ορφανουδάκης (Υποδομών και Τεχνικών Έργων), Αλέξανδρος Αλεξάκης (Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνισμού), ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Νίκος Αρμενιάκος και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Νίκος Μουζακίτης.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ευχήθηκε στους Προέδρους η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid19 και το 2021 ν’ αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά και της κανονικότητας της ζωής όλων.

Έγινε ευρεία συζήτηση γύρω από τα σημαντικότερα θέματα, που απασχολούν τους κατοίκους του βορείου συγκροτήματος του νησιού και τέθηκαν επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινότητες της Βόρειας Κέρκυρας.

Οι Πρόεδροι ευχαρίστησαν την Περιφερειάρχη για την πρόσκληση και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τα προβλήματα των περιοχών τους επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά επικεφαλής της Περιφερειακής Αρχής κάθεται -με πραγματική διάθεση συζήτησης και συγκεκριμένη ατζέντα- στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των κατοίκων της Βόρειας Κέρκυρας.

Ένα από τα βασικά θέματα, που κυριάρχησε στη συζήτηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, των Αντιπεριφερειαρχών και των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ήταν αυτό της κατάστασης του οδικού δικτύου.

Οι Πρόεδροι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια οδηγών και πεζών στους δρόμους, με την Περιφερειάρχη να συμμερίζεται απόλυτα τους προβληματισμούς αυτούς επισημαίνοντας κι εκείνη από την πλευρά της τη μείζονα σημασία που έχει η άμεση βελτίωση του οδικού δικτύου. Οι Πρόεδροι των Τ.Σ. του Δήμου Β. Κέρκυρας, εξάλλου, ευχαρίστησαν την Περιφέρεια για την επαναφορά του θέματος της παράκαμψης του Σκριπερού.

Όπως υπογραμμίστηκε από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, όταν ανέλαβε η νέα Περιφερειακή Αρχή υπήρχε απλώς μια εγγραφή στον προϋπολογισμό ύψους 18.000.000 €, τα οποία σε γρήγορο χρονικό διάστημα μετατράπηκαν σε ώριμα έργα.

Σήμερα, παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση με την παγκόσμια υγειονομική κρίση λόγω του Covid19, παρά τις αντιξοότητες, τις οποίες καλείται να υπερκεράσει η Περιφερειακή Αρχή σε όλα τα επίπεδα, τα έργα που αφορούν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου βρίσκονται πλέον στο στάδιο των δημοπρατήσεων, κάτι που σημαίνει ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θ’ αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά» η βελτίωση των δρόμων, τόσο στη Βόρεια Κέρκυρα, όσο και στο σύνολο του νησιού.

Ένα ακόμα θέμα, το οποίο απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας, ήταν αυτό της επικοινωνίας με την Επιτροπή Καθημερινότητας της Π.Ι.Ν., την οποία συγκρότησε η Περιφερειάρχης. Αυτό που ζητήθηκε από τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων ήταννα επικοινωνήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο στους συμπολίτες τους την ύπαρξη της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής (26613.62.300 για την Π.Ε. Κέρκυρας), η οποία δημιουργήθηκε από την Π.Ι.Ν. γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή την άμεση καταγραφή παραπόνων, προβλημάτων και αιτημάτων καθημερινότητας των πολιτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν θέματα, όπως είναι το αποχετευτικό, αλλά και ο καθαρισμός χαντακιών και ρεμάτων, με την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου να τονίζει πως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κάνει ό,τι είναι δυνατό για την βελτίωση της κατάστασης εξηγώντας ωστόσο, παράλληλα πως το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα και αδυναμίες παρέμβασης από τις υπηρεσίες της Π.Ι.Ν.

Θίχθηκε επίσης το θέμα του φωτισμού, καθώς διαχρονικά παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις, με την Περιφερειάρχη να επισημαίνει πως υπάρχει ήδη σε εξέλιξη μεγάλη εργολαβία, η οποία θ’ αλλάξει άρδην την εικόνα σε ό,τι αφορά τον φωτισμό των περιφερειακών οδών, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης με την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου led.

Οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, εξάλλου, ανέφεραν στην Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τη μέγιστη σημασία που έχει για την ευρύτερη περιοχή η ανάπτυξη του λιμανιού του Αγίου Στεφάνου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ