Χρήστος Σταϊκούρας στα Παραπολιτικά 90,1: «Η χώρα θα αντέξει και τρίτο κύμα πανδημίας»

Share:

«Η χώρα θα αντέξει ακόμα και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης σημείωσε πως «τα μέτρα στο υγειονομικό πεδίο που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία». Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα».

Σημείωσε ωστόσο ότι οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες ενώ είπε πως το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

 «Στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων»

Αναφορικά με τα μέτρα της πανδημίας και ειδικότερα με τη μη απόδοση των ενοικίων, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η ΜΗ απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα».

Μεταξύ άλλον ο κ. Σταϊκούραςαποκάλυψε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη διαγραφή χρεών τόνισε πως η Ελλάδα αξιοποιεί το βέλτιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 «Προσπάθεια να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια» 

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια είπε πως η κυβέρνηση τα αξιολογεί όλα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια και όσα κοκκινίσουν στο μέλλον.

 Επιδότηση πάγιων δαπανών-ΕΝΦΙΑ-Επιστρεπτέα Προκαταβολή

 Σε ότι αφορά την επιδότηση παγίων δαπανών είπε πως θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ και το μέτρο θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

 Τέλος, ανέφερε  πως αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Previous Article

Θωμαΐδης στα Παραπολιτικά 90,1: Αποτέλεσμα της επιστροφής των εργαζομένων , η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής

Next Article

Μείωση της Αντικειμενικής Δαπάνης των Ιδιωτικών Σκαφών Αναψυχής ζητά ο Στ. Γκίκας.

Σχετικά Άρθρα