Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Τσίπρας επιμένει στην αντιπολίτευση της «πατέντας» και επαναφέρει το θέμα των «διπλών βιβλίων» για τα κρούσματα

Μια καθαρά τυπική διαδικασία όπως η κλήτευση στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του πρόεδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και του επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα των «διπλών βιβλίων «για την καταγραφή των κρουσμάτων» αναδεικνύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μείζον θέμα.

Η παρουσία τους εκεί γίνεται καθώς πριν από δυο μήνες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει αίτημα ακρόασης στην κοινοβουλευτική επιτροπή των αρμόδιων παραγόντων μετά από δημοσιεύματα. Παράλληλα όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, χθες ο αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη σημείωσε αρχικά ότι «ίσως έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα στο πως γίνεται κατανοητός ο όρος υπό διερεύνηση» και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν 253.700 «υπό διερεύνηση δείγματα».

Ο υπουργός ωστόσο πρόσθεσε ότι πρόκειται «τεχνικό ζήτημα το οποίο δεν αλλάζει την εικόνα που έχουμε για την πανδημία στη χώρα», αφού «χρειάστηκε να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες ψηφιακές διασυνδέσεις».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύουν και τα στοιχεία που παρουσίασε χθες το Politico για τους εμβολισμούς στην Ελλάδα λέγοντας ότι εάν οι εμβολιασμοί συνεχιστούν με τους τρέχοντες ρυθμούς, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει καλυφθεί το 23% των ανθρώπων στην Ελλάδα. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ακόμα ότι εάν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, η κάλυψη του 70% υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί το 2023. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ημερήσιες δόσεις ανέρχονται 15.960 και προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί το 70% των πληθυσμού μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οι δόσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε 51.655 ημερησίως.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για την άρση των πατεντών ώστε τα εμβόλια να καταστούν δημόσια αγαθά αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. «Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας των εμβολίων», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζοντας πως «μετά το συμβούλιο της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ συμφώνησε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να αρθεί το καθεστώς πατέντας». «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ