Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαθανάσης: Στόχος μας να ανοίξουν όλα τα καταστήματα – Τι είπε για την εστίαση

Για τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου αλλά και για το μέλλον της εστίασης μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (2/2) ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Επιδίωξη της κυβέρνησης όπως τόνισε στο Mega είναι να ανοίξουν όλα τα φυσικά καταστήματα, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία του φυσικού καταστήματος».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε δεδομένου ότι το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας προσθέτει στην κινητικότητα, εξαρτάται από τους ειδικούς να κρίνουν αν και πότε μπορεί να αυξηθεί αυτή η κινητικότητα.

«Αυτή τη στιγμή δεν χωρά στο μοντέλο των επιδημιολόγων αυτή η κινητικότητα, ώστε να λειτουργούν όλα τα καταστήματα με ραντεβού», είπε.

Για την εστίαση

Εστιάζοντας στον κλάδο της εστίασης, αναγνώρισε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο κλάδο που αφορά στο 40% της οικονομίας που έκλεισε και τόνισε πως η πολιτεία θα συνεχίσει να την στηρίζει.

«Τη σεβόμαστε πολύ, καθώς φτάνουμε στο τέλος θα τύχει της δέουσας προσοχής και στήριξης», δήλωσε.

Αναφέρθηκε επίσης και στα γυμναστήρια, για τα οποία είπε ότι σε μια κρίση σαν και αυτή, θα πρέπει όπως και το υπόλοιπο λιανεμπόριο, να μπουν προσεκτικά μέσα στην κινητικότητα.

Εκτίμησε πως η απαραίτητη ανοσία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, θα έχει επιτευχθεί τον Μάιο με Ιούνιο, εφόσον αποσταλούν οι ανάλογες ποσότητες εμβολίων.

Στην τοποθέτηση του υπουργού, παρενέβη ο γενικός διευθυντής της SATO (εταιρεία επίπλων), Δημήτρης Ρούσσης, ο οποίος υποστήριξε πως επιχειρήσεις σαν και αυτές, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να λειτουργήσουν με το καθεστώς click away και παραμένουν αδρανείς. Αυτό που ζητούν από την πολιτεία είναι η εφαρμογή τουλάχιστον του click inside, καθώς, όπως είπε, τα καταστήματα τέτοιου τύπου είναι ασφαλή, αφού αποτελούνται από τεράστιους χώρους, είναι αποκεντρωμένα και η συχνότητα επίσκεψης είναι αραιή.

«Η κατάσταση είναι υπερεπείγουσα, αν είμαστε σε πάρα πολύ κακή κατάσταση είναι αναπόφευκτο να μη γίνουν απολύσεις» ανέφερε και πρόσθεσε πως η πολιτεία μπορεί να καλύψει ένα πολύ μικρό μέρος.

Απαντώντας ο υπουργός, είπε πως εφόσον τα πράγματα πάνε καλά, τα καταστήματα αυτά θα μπορέσουν να ανοίξουν όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.

«Δεν θέλουμε να κλείσουμε ένα κλάδο, απλά βάζουμε την υγεία πάνω από όλα», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ