Κικίλιας: Μας ανησυχεί η κατάσταση – Θα λάβουμε μέτρα εφόσον κριθεί αναγκαίο

Share:
Tην έντονη ανησυχία του για την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική, εξέφρασε ο υπ.Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Μας ανησυχεί η κατάσταση – Την Παρασκευή θα κριθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν

«Μας ανησυχεί, ανεβαίνουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως για την αύξηση ίσως φταίει ο μη σωστός τρόπος που τηρούμε ή δεν τηρούμε τα μέτρα.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να «προστατεύσουμε αλλήλους» και απάντησε για το αν γίνεται συζήτηση για νέα πιο αυστηρά μέτρα. «Την επιτροπή την έχουμε ορισμένη για Παρασκευή. Θα παρακολουθήσουμε τα δεδομένα μέχρι τότε» ανέφερε μιλώντας στο STAR. Επίσης, ανέφερε πως μετά την εμπειρία των 12 μηνών πανδημίες συγκεκριμένες εμπειρίες έχουν δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία κάθε χώρα.

Η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα 

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, υπενθύμισε πως έχουν γίνει πάνω από 315.000 εμβολιασμοί συνολικά. «Τους ρυθμούς αυτούς θα τους κρατήσουμε και θα τους αυξήσουμε στον εμβολιασμό. Έχει αποδώσει η πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες» δήλωσε.

Εν συνεχεία, εκτίμησε ακόμα πως τον Φλεβάρη θα έχουμε τριπλασιασμό των εμβολιασμών και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες. Σχετικά με τις μεταλλάξεις στους ιούς σημείωσε πως υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και τόνισε πως τα εμβόλια mRNA προσφέρουν ισχυρή ανοσία, όποτε δεν πρέπει να υπάρχει πανικός με τις μεταλλάξεις.

Η κατάσταση της Αττικής

Σε ερώτηση για το εάν αναμένεται ένα πιο αυστηρό lockdown στην Αττική ο υπουργός ήταν σαφής. «Ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα, ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις».

Previous Article

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Δύο βόμβες κάτω απ’το αυτοκίνητό του (εικόνες)

Next Article

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την Ιρλανδή πρέσβη – Στο επίκεντρο η διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών

Σχετικά Άρθρα