Μενδώνη για Λιγνάδη: Δεν υπάρχει κάποια επίσημη, επώνυμη καταγγελία -Αν υπάρξει θα ερευνηθεί

Share:
Με την φράση «δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, διέψευσε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη και είπε: «Να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν αν εξελιχθούν».

Εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες, θα ερευνηθούν και δεν θα υπάρξει ανοχή είπε η κ. Μενδώνη, προσθέτοντας ότι όταν δεν υπάρχουν καταγγελίες, δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας και όχι κράτος δικαίου.

Η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή «αφορά πολύ περισσότερους χώρους, είναι μια νοσηρή κατάσταση και χάρη στη γενναιότητα κάποιων ανθρώπων σαν την Μπεκατώρου είναι καιρός να σπάσει αυτό το απόστημα».

Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, η κ. Μενδώνη, σημείωσε ότι «όλο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου δεν ευσταθεί».

Όπως η ίδια δήλωσε επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού. « Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες οφείλουμε να παρέμβουμε όχι όμως σε φήμες και συζητήσεις στα social media».

Η κυρία Μενδώνη αναφερόμενη γενικότερα στην χιονοστιβάδα αποκαλύψεων – καταγγελιών καλλιτεχνών για παρενοχλήσεις τόνισε ότι είναι μια νοσηρή κατάσταση που έρχεται στο φως και ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα.

«Είναι μια στιγμή να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που έχουν υποστεί βια να καταγγείλουν επώνυμα », είπε η υπουργός.

«Ο πολιτισμός έχει άμεση σχέση με την καθημερινή μας συμπεριφορά», συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ότι «είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε όλο το κόσμο, είναι η σειρά η δική μας να έρθουμε ενώπιος ενωπίω με το μείζον ζήτημα. Καμία ανοχή εφόσον υπάρχουν κατηγορίες που παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Να δούμε και τη θετική πλευρά με τους άνδρες και γυναίκες που καταγγέλλουν επώνυμα. Επισπεύδουμε και ταυτίζουμε κλάδους με νοσηρά φαινόμενα», είπε.

Previous Article

Συνάντηση Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του – Συζήτησαν για Διεθνές Δίκαιο, Κυπριακό και ανάπτυξη διμερών στρατηγικών σχέσεων

Next Article

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1 για Σαμαρά: «Και οι πρώην πρωθυπουργοί δικαιούνται να ομιλούν»

Σχετικά Άρθρα