Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το κρυφό δείπνο της Σακελλαροπούλου με τον Ιερώνυμο – Η «παρεξήγηση», η γάτα και τα μανουσάκια

H προετοιμασία για τους επικείμενους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση φαίνεται πως ήταν το πρόσχημα για να έρθουν πιο κοντά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, με διαφορά λίγων 24ωρων, συναντήθηκαν δυο φορές, μια ανεπίσημα και μια επίσημα.

Τα ευαίσθητα «αυτιά» της κυρίας Σακελλαροπούλου και του κυρίου Ιερώνυμου «έπιασαν» το κλίμα που πήγαν να δημιουργήσουν διάφοροι καλοθελητές, μεταξύ των οποίων και σταθεροί συνομιλητές του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Με αλλεπάλληλα (ανυπόστατα) δημοσιεύματα και διαρροές σε φίλια μέσα υποστήριζαν ότι υπάρχει κρίση στη σχέση τους, αλλά και ότι ο κ. Ιερώνυμος είναι σφόδρα ενοχλημένος για τον τρόπο με τον οποίο η κυρία Σακελλαροπούλου αντιμετωπίζει τα ζητήματα της θρησκευτικές πίστης και των θρησκευτικών ελευθεριών.

Τέλος στα σενάρια

Παρότι αμφότεροι γνώριζαν ότι τα σενάρια αυτά δεν έχουν καμία βάση, έκριναν ότι έπρεπε με τον πλέον εμφατικό τρόπο να βάλουν τέλος και να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία που κάνει ζημιά. Με πρωτοβουλία του κ. Ιερώνυμου, την περασμένη εβδομάδα οι δυο κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες συνέφαγαν στην Αρχιεπισκοπή. Μεταξύ τυρού και αχλαδιού, συζήτησαν διάφορα θέματα, όπου διαπιστώθηκε πέραν της δεδομένης εκτίμησης, η «αμοιβαία κατανόηση», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων.

30 λεπτά συζητούσαν

Συμφώνησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει και επίσημη συνάντηση, για να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση τα μηνύματα που θέλουν. Έτσι, μετά το δείπνο στην Αρχιεπισκοπική κατοικία, η κυρία Σακελλαροπούλου πέρασε την περασμένη Τρίτη το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής. Η συνάντησή τους κράτησε περίπου 30 λεπτά και το κλίμα ήταν άριστο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που ακολούθησαν. «Η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπλεξε το εγκώμιο της Εκκλησίας τόσο για το διαχρονικό της ρόλο, όσο και για τη στάση της στο θέμα της πανδημίας: «Μιλήσαμε για το εμβόλιο και τη μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή. Συζητήσαμε, επίσης, για τον ουσιαστικό ρόλο που ανέκαθεν είχε η Εκκλησία στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος μας και εστιάσαμε στην καθοριστική συνεισφορά της στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Συνεισφορά που θα αναδειχθεί στις εκδηλώσεις της επετείου για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821».

Προεδρική υπόσχεση να επισκεφθεί δομές της Εκκλησίας

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, Σακελλαροπούλου και Ιερώνυμος συμφώνησαν να έχουν σταθερή επικοινωνία και οι συναντήσεις τους να έχουν μονιμότερο χαρακτήρα. Παραλλήλως, στις δυο συναντήσεις έγινε μεγάλη συζήτηση για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και πως αυτό μπορεί να στηριχτεί περισσότερο. Η κυρία Σακελλαροπούλου αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο που γίνεται από την Εκκλησία δεσμεύτηκε ότι θα το στηρίξει με όλους τους τρόπους. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα επισκέψεις στα δίκτυα αλληλεγγύης και στις κοινωνικές δομές που διαθέτει η Εκκλησία σε διάφορα σημεία της χώρας. Κοινός τόπος, άλλωστε, είναι η στήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό περνάει και μέσα από την υποστήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Η γάτα και τα μανουσάκια

Πάντως, η συνάντησή τους είχε και ένα ακόμα ενδιαφέρον «ενσταντανέ», το οποίο δεν είναι άλλο από την αγάπη τους για τα ζώα. Ο κ. Ιερώνυμος μοιράστηκε με την κ. Σακελλαροπούλου την ζεστασιά του για τις γάτες, μάλιστα «κυκλοφορούσε» και μία ανάμεσά τους. Η επίσημη συνάντησή τους ολοκληρώθηκε με τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας να χαρίζει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ ωραία μυρωδάτα μανουσάκια που του είχαν φέρει το ίδιο πρωί από την γενέτειρά του Βοιωτία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ