Μετωπική Τσίπρα με Κεραμέως για την Πανεπιστημιακή αστυνομία

Share:
Με αφορμή το νομοσχέδιο γα την Παιδεία στο οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση να προχωρά σε τέτοιες κινήσεις.

Σε ομιλία του για τα θέμα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, μάλιστα, ότι «έχουμε μία επίθεση στη δημόσια Παιδεία και στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Δε χρειαζόμαστε απλά ένα φοιτητικό κίνημα αλλά ένα παλλαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της δημόσιας παιδείας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι «κόβουν εισακτέους για να τους σπρώξουν στα κολέγια καθώς έχουν ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα κολεγίων και να μεγαλώσουν την πελατεία τους». Παράλληλα τόνισε ότι η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας «είναι μία ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής». Σημείωσε ακόμα ότι στον χώρο της παιδείας φαίνεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα κολεγίων και να μεγαλώσει την πελατεία τους. «Το 2021 οι εισακτέοι θα είναι 25.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. 34% δηλαδή θα μείνει εκτός των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτό που λέει η κυβέρνηση είναι ότι αν θέλετε να σπουδάσετε πρέπει να βρείτε μερικές χιλιάδες ευρώ για να πάτε σε κάποιο αμφιβόλου ποιότητας κολέγιο ή να βγείτε στο εξωτερικό».

Για αυτό το θέμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι στα ιδιωτικά κολέγια δε θα υπάρχει κανένα κριτήριο εισαγωγής παρά μόνο η συνεπής πληρωμή διδάκτρων. «25.000 νέοι θα γίνουν η νέα πελατεία μίας βιομηχανίας που η κυβέρνηση είναι πολύ πρόθυμη να εξυπηρετήσει». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι «αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμια» θα προκαλέσει: Αύξηση της μαθητικής διαρροής στο λύκειο, Αύξηση της φοίτησης σε φροντιστήρια και των σχετικών δαπανών των νοικοκυριών, Την πλήρη ακύρωση του μορφωτικού ρόλου του λυκείου σε όλες τις τάξεις, Μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων δεδομένου ότι αυτή έχει συνδεθεί με τον αριθμό των φοιτητών, Κλείσιμο ή συγχώνευση τμημάτων.

Αναφερόμενος στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θέλει να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου, για να αποπροσανατολίσει από την εξυπηρέτηση των κολεγίων και τη διεύρυνση των ανισοτήτων. Η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι μία ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής. Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και παραβατικότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις προτάσεις της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα όποια υπαρκτά κρούσματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένοπλους, ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Previous Article

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Τα εμβόλια πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό – Στόχος να κάνουμε καλοκαίρι με λιγότερα μέτρα

Next Article

Μητσοτάκης για τις 30 νέες κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ: Ας αποτελέσει η πανδημία ευκαιρία να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Εικόνες)

Σχετικά Άρθρα