Μητσοτάκης στο Reuters: Δεν θα είναι υποχρεωτικά για φέτος το καλοκαίρι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Share:

Δεν θα είναι υποχρεωτικά για φέτος το καλοκαίρι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανακοίνωσε μέσω της συνέντευξής του στο Reuters, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο  πρωθυπουργός δήλωσε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα είναι υποχρεωτικά για τους επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι, όμως επισήμανε ότι η Βρετανία και το Ισραήλ δείχνουν τον δρόμο όσον αφορά την ταχύτητα των εμβολιαστικών εκστρατειών τους.

 «Ουσιαστικά εξαρτιόμαστε από τον ρυθμό του εμβολιασμού στις κύριες αγορές μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Για παράδειγμα, το Ισραήλ είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα και, αν το 70% του ισραηλινού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα είναι ευκολότερο να αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά για τους Ισραηλινούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να ταξιδέψουν», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 «Θα τα πάμε καλύτερα στον τουρισμό»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβλεψε παράλληλα ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως οι ταχείες εκστρατείες εμβολιασμού σε σημαντικές αγορές, ανάμεσα στις οποίες η Βρετανία και το Ισραήλ, θα ανοίξουν το δρόμο για να επιστρέψουν οι τουρίστες.

 «Είμαι ρεαλιστής, όμως είμαι και συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πάμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

 «Πέρυσι ήμασταν στο 20%-25% αυτού που θα είχαμε σε μια κανονική χρονιά. Αν φθάσουμε το 50% αυτού που θα είχαμε μια κανονική χρονιά, θα είναι και πάλι 100% καλύτερα από πέρυσι», πρόσθεσε.

 

Previous Article

Κεφαλογιάννης στα Παραπολιτικά 90,1: Πρωτοπόρο το σχέδιο για την οδική ασφάλεια – Θα δοθεί έμφαση στις παραβάσεις

Next Article

Μητσοτάκης στο «Europe 2021»: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφαιρεί την ανάγκη του τεστ στις μετακινήσεις»-Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: Μόνη διαφορά μας οι θαλάσσιες ζώνες

Σχετικά Άρθρα