Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η… «μεροληπτική επιστήμη» του Πολάκη

Πίσω και από τον Λούκατς ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας

«Ουδέτερη επιστήμη δεν υπάρχει, κύριε Τσιόδρα!», φώναξε από τα πίσω έδρανα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης…

Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται ότι δεν έχει φτάσει καν στον Λούκατς, τον γνωστό Ούγγρο μαρξιστή φιλόσοφο, ο οποίος επιχείρησε να λειάνει τον σταλινικό μαρξισμό – λενινισμό. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει επιστήμη για τον λαό και το… δημόσιο σύστημα Υγείας και επιστήμη για το κεφάλαιο και την φαρμακοβιομηχανία.

Συζήτηση στον 21ο αιώνα με ισχυρισμούς των αρχών του 20ου αιώνα, και μάλιστα ισχυρισμούς οι οποίοι στην εποχή τους είχαν ως μοναδικό σκοπό την αγιοποίηση της ολοκληρωτικής εξουσίας επί των κοινωνιών σοβιετικού τύπου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διεξαχθεί. Κανένας.

Εκείνο το οποίο θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε είναι τι να σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή ο αγαπητός σε όλους μας καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρακολούθησε με έκδηλη προσοχή και σεβασμό το λογίδριο του Παύλου Πολάκη περί… επιστήμης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ