Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός

Απαντήσεις στα καταιγιστικά ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αφού κατέγραψε όλες τις παρατηρήσεις και ερωτήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έστησε μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση, είπε ο κ. Κικίλιας «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, αν αλλάξει ποτέ αυτό από το Σύνταγμα μας, τότε θα μιλάμε με άλλους όρους. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η προσωπική ευθύνη τους καθενός και η αίσθηση του καθήκοντα για τους γιατρούς».

Ενημερώνοντας για την πορεία των εμβολιασμών είπε πως: «Η χώρα οργάνωσε το πρόγραμμα Ελευθέρια που την ευθύνη έχει το Υπ. Υγείας, έχει την δυνατότητα να εμβολιάσει μέχρι και 2 εκατ. το μήνα. Ίσως εκτός από τους γιατρούς μας μπορεί να εμβολιαστούν και οι φαρμακοποιοί. Θα αυξηθούν τα εμβόλια, πιο πολλά εμβόλια, πιο πολλές δόσεις, πιο πολλά εμβόλια που θα έρχονται συνεχώς. Η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις δόσεις που έχουν προβλεφθεί για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες».

Έθεσε το ερώτημα αν θα εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες; «Όχι» ήταν η απάντηση «γιατί υπάρχουν και τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται και εκείνοι που δεν θέλουν να εμβολιστούν». Προέβλεψε η Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή επιτροπή όλες οι χώρες να προαγοράσουν τα εμβόλια. Τι θα κάνουμε τα εμβόλια που δεν θα χρησιμοποιηθούν, αναρωτήθηκε μιλώντας στα μέλη της επιτροπής, «Υπάρχει ο μηχανισμός μεταπώλησης των εμβολίων σε περίπτωση που δεν κάνουμε χρήση όλων των εμβολίων» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ