Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Τα εμβόλια πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό – Στόχος να κάνουμε καλοκαίρι με λιγότερα μέτρα

«Τα εμβόλια πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό και όσο πιο γρήγορα γίνεται, μεγάλες ταχύτητες να αναπτύξουμε, μεγάλες ποσότητες να πάρουμε και στο τέλος Ιουνίου να φτάσουμε σε ένα 60% για να έχουμε σχετική ανοσία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Εγώ εδώ κι δύο μήνες έχω πει ότι δεν θα κάνουμε απόκριες, δεν θα κάνουμε Πάσχα και ένα στόχο θα έχουμε τα εμβόλια. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε καλοκαίρι με λιγότερα μέτρα γιατί οι μάσκες θα πεταχτούν από Σεπτέμβρη καλώς εχόντων των πραγμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι περνάμε δύσκολες μέρες και θέλει υπομονή και ψυχραιμία. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, θα αξιολογήσουμε και σήμερα τα κρούσματα, θα αξιολογήσουμε και αύριο, θα δούμε πως θα πάνε οι παράμετροι, ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων κλπ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περιθώριο κρεβατιών άδειών στις ΜΕΘ και ανά την επικράτεια και στην Αθήνα», διευκρίνισε η ίδια.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε τα ΜΜΜ γιατί εκεί – όπως είπε-υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και προσοχή στα μαγαζιά όταν πηγαίνουμε και στους συνωστισμούς.

«Εάν τηρήσουμε όλα αυτά και κάνουμε πάρα πολλά τεστ για να μπορούμε να κάνουμε εύκολη την ιχνηλάτηση δηλαδή βρίσκουμε τους ασυμπτωματικούς άρα γίνεται αμέσως η ιχνηλάτηση άρα περιορίζουμε τον αριθμό των κρουσμάτων νομίζω ότι μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση», υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να γίνει ένα αυστηρότερο lockdown, απάντησε: «Όχι, όχι, ο κόσμος κουράστηκε , κανένας δεν μπορεί να βγει στον κόσμο και να του πει 3 εβδομάδες lockdown. Ήδη έχει τρελαθεί, ήδη έχει πιεστεί ψυχολογικά. Προσοχή σε όλα τα μέτρα, στις παραμέτρους και προχωρούμε. Θέλει ψυχραιμία η ιστορία και δεν μπορώ να ακούω κάθε μέρα ‘’κλείνουμε 3 εβδομάδες, ανοίγουμε μια’’. Υπάρχει κόσμος που έχει καταστήματα και δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει».

«Προσοχή στα μέτρα, πολλά τεστ και προχωρούμε. Και λιγότερες δηλώσεις από όλους μας. Όποιος είναι σε μια επιτροπή δεν βγαίνει να λέει την προσωπική του άποψη. Σημαίνει είσαι σε επιτροπή δέχεται την πλειοψηφία, ψηφίζεις, βγαίνει η ανακοίνωση της επιτροπής και τελειώσαμε», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η προσωπική άποψη του καθενός το μόνο που κάνει είναι να μπερδεύει τον κόσμο. Όσοι δεν είμαστε σε επιτροπή μπορούμε να λέμε τις απόψεις μας. Θα πρέπει ο καθένας να ξέρει τι λέει και να ξέρει να συντάσσεται με την πλειοψηφία και θα πρέπει να γνωρίζει ότι η προσωπική του άποψη δεν έχει νόημα όταν την έχει καταθέσει μέσα στην επιτροπή και εγγράφως γιατί μπερδεύεται ο κόσμος. Ο κόσμος έχει τρελαθεί…», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ