Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τα εύσημα Μητσοτάκη στον Πιερρακάκη: Κάναμε μια ψηφιακή επανάσταση

Ιδιαίτερη αναφορά στα όσα έχει πετύχει η Ελλάδα στο κομμάτι της ψηφιακής διακυβέρνησης έκανε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
, που συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Europe 2021» που συνδιοργάνωσαν τέσσερις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες.

«Επιτρέψτε μου να κάνω μία παρατήρηση που θεωρώ ότι είναι σημαντική, διότι συνδέεται με τη συζήτησή μας σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και με τους πόρους που αναμένουμε να λάβουμε», είπε σε ένα σημείο του λόγου του ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε μία ψηφιακή επανάσταση στο ελληνικό κράτος διότι αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις ψηφιακές λειτουργίες σε ένα Υπουργείο. Να υπερβούμε στεγανά. Να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε θέματα με προσωπικά δεδομένα και φυσικά είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την (οδηγία) GDPR. Φροντίσαμε ότι δεν θα δημιουργούσαμε απλώς μία ψηφιακή γραφειοκρατία ώστε να αντικαταστήσουμε τη γραφειοκρατία του χαρτιού. Η προσέγγισή μας τοποθετούσε πάντα τον πολίτη στο κέντρο».

Αναφερόμενος μάλιστα στη διαδικασία του εμβολιασμού, είπε: «Ήταν μάλιστα συγκινητικό. Στείλαμε γραπτά μηνύματα. Έχουμε σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το οποίο λειτουργεί πολύ καλά. Επομένως, όσοι έχουν εγγραφεί σε αυτό -και οι περισσότεροι ηλικιωμένοι το έχουν κάνει- έλαβαν γραπτό μήνυμα που τους έλεγε ότι αυτό είναι το ραντεβού που σας προτείνουμε, εάν θέλετε να το αλλάξετε και δεν μπορείτε να το κάνετε οι ίδιοι μπορείτε προφανώς να ζητήσετε από το παιδί σας ή το εγγόνι σας να το κάνει».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ