Εργασίας ασφάλειας επικίνδυνων κτιρίων στην παλιά πόλη για Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Share:

Την Πέμπτη 4/2/2021 ξεκίνησε το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ», προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων, που γειτνιάζουν με επικίνδυνα κτίρια στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Την εργολαβία έχει αναλάβει η «3Κ Τεχνική Α.Ε.» κατασκευαστική εταιρεία.

Σε πρώτη φάση γίνονται παρεμβάσεις σε δύο κτίρια, στο κτίριο της οδού Σχολεμβούργου και στο κτίριο της οδού Αγίου Νικολάου. Οι εργασίες αφορούν στη τοποθέτηση πετασμάτων προστασίας σε μια περίμετρο ασφαλείας, καθώς και στη τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης.

Παράλληλα, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Υπουργείο Πολιτισμού, προχωρούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε οι ιδιοκτήτες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πράξουν τα δέοντα για την οριστική άρση της επικινδυνότητας των εν λόγω κτιρίων.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος:
“Ο Δήμος μας προχωράει σε εργασίες ασφάλειας επικίνδυνων κτηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των όμορων κοινόχρηστων χώρων και κατ΄ επέκταση των διερχόμενων πολιτών”

Previous Article

Παράδοση των 68 πρώτων Εργατικών Κατοικιών είναι γεγονός – Ακολουθούν Σύντομα και οι Υπόλοιπες.

Next Article

Το ΚΚΕ με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σχετικά Άρθρα