Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη για έκτακτες Χρηματοδοτήσεις

Share:

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στους νέους Δήμους και ιδιαίτερα την έλλειψη μηχανικών και οικονομολόγων η οποία δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία τους.

Συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, τα οποία είχαν εγκριθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και αναμενόταν η χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η υλοποίηση των έργων αυτών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ανέρχεται στις 590.000 Εύρω, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στις 624.000 Ευρώ, ενώ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στις 568.000 Εύρω.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας ενημέρωσε τον κ. Βορίδη για τις ζημίες που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από τις συχνές κακοκαιρίες, ζητώντας έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση συγκεκριμένων τμημάτων του.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για την νομοθετική πρωτοβουλία που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για τον νέο, βελτιωμένο τρόπο εκλογής των ΟΤΑ.

Previous Article

Ανακοίνωση του Γεν. Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Next Article

Τεμπλόνι… τάμαθες τα νέα;

Σχετικά Άρθρα