Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κεραμέως: 0,23% ο δείκτης θετικότητας των εκπαιδευτικών στον κοροναϊό

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
, απάντησε άμεσα στον Νίκο Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε άμεση ενημέρωση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, από τον επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους ειδικούς για τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με νέο άνοιγμα των σχολείων ή όχι.

Η υπουργός μιλώντας στη συζήτηση της αρμόδιας επιτροπής, επί του νομοσχέδιου για τις αλλαγές στην Παιδεία, ανέφερε πως «Η επιτροπή λοιμωξιολόγων ενέκρινε την λειτουργία όλων των σχολείων πλην των λυκείων που έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Οι ειδικοί μέρα με την μέρα εξετάζουν όλα τα στοιχεία για το τι πρέπει να εφαρμοστεί και τι πρέπει να αλλάξουμε, να προσαρμοστούμε, είπε η υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε πως «ο δείκτης θετικότητας των εκπαιδευτικών στον κοροναϊό ήταν 0,23% ενώ τα τμήματα τα οποία είναι κλειστά στη χωρά λόγω προλήψης ο δείκτης θετικότητας ήταν 0,2 % και τα σχολεία που είναι κλειστά στο 0,5%».

Ο κ. Φίλης εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας κατέθεσε θέμα ενημέρωσης της Επιτροπής από του λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς για τα στοιχεία που έχουν σχετικά με τα σχολεία, «να κληθούν οι λοιμωξιολόγοι να ενημερώσουν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Δευτέρα. Να συνεδριάσουμε και να μας μιλήσουν για όλα αυτά που ακούμε

».

«Διαβάζουμε στον Τύπο ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη σχετικά με την πανδημία και πως εξετάζεται από μέλη της επιτροπής το ενδεχόμενο να εισηγηθούν να κλείσουν πάλι τα σχολεία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε «δεν είναι θέμα μόνο του υπουργό, είναι θέμα των ειδικών που πρέπει να μας ενημερώσουν για την κατάσταση. Δεν μπορούμε να πληροφορούμαστε από τηλεόρασης για το τι συμβαίνει, και όχι εδώ από την Βουλή».

«Μέχρι οι τώρα έρευνές και από το εξωτερικό, έλεγαν πως τα νήπια και μεγαλύτερα παιδιά δεν κολλάνε. Έτσι εισηγούνταν οι επιστήμονες. Τώρα μας λένε πως από τον μεταλλαγμένο ιό του κορωνοιού, κολλάνε και τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι» είπε ο Νίκος Φιλης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ