Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη για έκτακτες Χρηματοδοτήσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στους νέους Δήμους και ιδιαίτερα την έλλειψη μηχανικών και οικονομολόγων η οποία δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία τους.

Συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, τα οποία είχαν εγκριθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και αναμενόταν η χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η υλοποίηση των έργων αυτών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ανέρχεται στις 590.000 Εύρω, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στις 624.000 Ευρώ, ενώ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στις 568.000 Εύρω.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας ενημέρωσε τον κ. Βορίδη για τις ζημίες που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από τις συχνές κακοκαιρίες, ζητώντας έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση συγκεκριμένων τμημάτων του.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για την νομοθετική πρωτοβουλία που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για τον νέο, βελτιωμένο τρόπο εκλογής των ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ