Αποστόμωσε Φίλη η Παπακώστα για το άρθρο στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» – Απαντώ πάντοτε με στοιχεία και ξέρω πολύ καλά τι διαβάζω

Share:

Η απάντησή της στη «διαφωνία» του Νίκου Φίλη

Υψηλοί ήταν οι τόνοι την Παρασκευή στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας. Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα, ανέφερε κατά στην τοποθέτησή της πως «ένας στους πέντε νέους μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, αντέδρασε ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ο οποίος ζήτησε από την κ.Παπακώστα να εξηγήσει «εάν το λέει τα σοβαρά ότι ένας στους πέντε μπαίνει στο Πανεπιστήμιο, με λευκή κόλλα». Η Κατερίνα Παπακώστα απευθυνόμενη προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στη συνέχεια στη θέση που υποστήριξε: «Η αλήθεια είναι, ότι δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο του Υπουργείου, δεν το βρήκα σε κάποια λίστα ή σε κάποια έκθεση, το βρήκα όμως κάπου αλλού σε σας. Είναι ένα δικό σας άρθρο, λοιπόν, «χωρίς ορίζοντες» το οποίο δημοσιεύσατε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 25 Ιανουαρίου Δευτέρα. Τι είπα, λοιπόν, εγώ σήμερα;».

Δείτε το άρθρο του Νίκου Φίλη στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Έτσι κατεγράφη ο διάλογος:

Κατερίνα Παπακώστα : Και η πολιτεία έχει υποχρέωση να του προσφέρει επιλογές ποιοτικές όμως και προφανώς δεν συκοφαντούμε εμείς κ. Φίλη τον έναν στους πέντε νέους ως «κουμπούρα» που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα. Αλλά πέστε μας σας παρακαλώ πολύ, αυτόν που μπαίνει στο Πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα, εσείς πώς τον λέτε; Ξεφτέρι, σαΐνι;

Νίκος Φίλης: Άκουσα και κάτι φοβερό από την προηγούμενη Εισηγήτρια της Ν.Δ., ότι ένας στους πέντε που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, μπαίνει με λευκή κόλλα. Το είπατε σοβαρά ή σας ξέφυγε; Σας ερωτώ, το είπατε σοβαρά, ότι ένας στους πέντε μπαίνει με λευκή κόλλα; Απαντήστε μου, δέχομαι τη διακοπή. Σοβαρά το είπατε; Σοβαρά. Να γραφτεί και αυτό στα πρακτικά, ότι 15.000 παιδιά, αυτό σημαίνει ένας στους πέντε που μπαίνει στο πανεπιστήμιο, 15.000 παιδιά μπαίνουν με λευκή κόλλα. Μα είναι δυνατόν, τέτοια γελοιότητα στα επιχειρήματά σας, είναι δυνατόν; Πέστε μας, πόσους θέλετε να κόψετε, πείτε ένα νούμερο.

Κατερίνα Παπακώστα: Για ένα λεπτό κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στον αγαπητό κύριο Φίλη, σχετικά με ένα ερώτημα που με ρώτησε από το βήμα, ως εισηγήτρια του επίμαχου νομοσχεδίου σχετικά με το θέμα του ενός στους πέντε φοιτητές που μπαίνουν με λευκή κόλλα στα πανεπιστήμια, που βρήκα αυτά τα στοιχεία και μάλιστα με έμφαση, με ρωτήσατε αν εμμένω σε αυτή την άποψη και να καταγραφεί στα πρακτικά.

Κοιτάξτε, να δείτε, κύριε Φίλη, η αλήθεια είναι, ότι δεν μας γνωρίζετε, είμαστε-είμαι μια νέα βουλευτής, θα ήθελα να σας πω όμως, ότι από νομική διαστροφή σπάνια θα με πιάσετε αδιάβαστη. Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η αλήθεια είναι, ότι δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο του Υπουργείου, δεν το βρήκα σε κάποια λίστα ή σε κάποια έκθεση, το βρήκα όμως κάπου αλλού σε σας. Είναι ένα δικό σας άρθρο, λοιπόν, «χωρίς ορίζοντες» το οποίο δημοσιεύσατε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 25 Ιανουαρίου Δευτέρα. Τι είπα, λοιπόν, εγώ σήμερα; Και προφανώς, δεν συκοφαντούμε, εμείς κύριε Φίλη, τον έναν στους πέντε νέους ως «κουμπούρα» που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα. Τι είπατε, λοιπόν, εσείς στις 25 Ιανουαρίου; «Μήπως υπερβάλλω; Ας αποφασίσει ο αναγνώστης. Για καιρό η Νέα Δημοκρατία συκοφαντεί τον έναν στους πέντε νέους ως κουμπούρα που μπαίνει στο πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα» εγώ, κύριε Φίλη, επειδή σέβομαι όλους τους συναδέλφους και πρωτίστως εσάς, διότι έχετε διατελέσει Υπουργός Παιδείας, θεωρώντας ότι έχετε κάνει αυτήν την δημοσίευση θεώρησα, ότι είναι θέσφατο και τι ισχύει. Αν, λοιπόν, εσείς αναιρέσετε, ότι αυτό το οποίο είπατε εσείς στο συγκεκριμένο άρθρο δεν ισχύει, τότε εγώ θα ζητήσω από τον Πρόεδρο, να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Φίλης: Προφανώς, όλοι ξέρουμε να διαβάζουμε. Στο άρθρο λέει, ότι η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται, συκοφαντεί ότι ένα στα πέντε παιδιά που δίνει και μπαίνει στο πανεπιστήμιο…. όχι εσείς. Εσείς αναπαράγετε τη βουλγκάτα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατερίνα Παπακώστα: Εγώ αναπαρήγαγα, κύριε Φίλη, αυτό που είπατε εσείς. Εγώ αυτό που αναπαρήγαγα ήταν το δικό σας άρθρο.

Ν. Φίλης: Έχουμε νοημοσύνη όλοι. Στο άρθρο λέω, η Νέα Δημοκρατία συκοφαντεί τα παιδιά και λέει ότι ένας στους πέντε μπαίνουν με λευκή κόλλα.

Κατερίνα Παπακώστα : Δώστε μας στοιχεία, δεν το έχουμε πει ποτέ.

Ν. Φίλης: Σε όλα τα κανάλια τα λέτε και εσείς λέτε, ότι ένας στους πέντε μπαίνει με λευκή κόλλα. Σας παρέσυρα εγώ; Το κόμμα σας, σας παρέσυρε.

Κατερίνα Παπακώστα: Κύριε Φίλη, απαντώ πάντοτε με στοιχεία και ξέρω πολύ καλά τι διαβάζω.

Ν. Φίλης: Ισχύει ή δεν ισχύει, λοιπόν;

Κατερίνα Παπακώστα : Κύριε Φίλη, να βάζετε τα δικά σας λόγια στο στόμα μας, αυτό παραπάει.

Previous Article

Σταϊκούρας: Τα περιοριστικά μέτρα κοστίζουν 2,4 δις μηνιαία στην οικονομία

Next Article

Σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα ο Μητσοτάκης – Θερμή υποδοχή των κατοίκων: Στα μικρά νησιά εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν (Εικόνες)

Σχετικά Άρθρα