Σκέψεις στο Μαξίμου για ολικό lockdown

Share:

Οι σκέψεις της κυβέρνησης

Τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημικής έξαρσης φαίνεται πως μπορεί να διαρκέσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου, όμως η κυβέρνηση φαίνεται πως παίρνει αρκετά σοβαρά τα νέα υγειονομικά δεδομένα.

Τα δεδομένα της πανδημίας και ο φόβος για το οικονομικό lockdown

Οι ισορροπίες στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι «λεπτές», καθώς ο βεβαρυμένος παράγοντας της οικονομίας απαιτεί πως ένα νέο lockdown θα «τραβήξει την πρίζα της οικονομίας». αλλά από την άλλη ο κοροναϊός φαίνεται πως έχει επιστρέψει δυναμικά, με την επικινδυνότητά του λόγω των μεταλλάξεων να καλπάζει. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες οφείλυομε νανα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε σήμερα ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε κι άλλα μέτρα, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για όλη τη χώρα.

Στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η εξισορρόπηση ι ανάμεσα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στη λειτουργία της αγοράς. Προτεραιότητα όμως, έχει η δημόσια υγεία και γι’αυτό όποια προσαρμογή υποδείξουν οι επιστήμονες θα γίνει. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα για τα σχολεία, στην κυβέρνηση τονίζουν ότι με κάθε τίμημα αλλά και με ασφάλεια πρέπει να μένουν ανοικτά. Επιπρόσθετα, το ολικό lockdown είναι στο τραπέζι για την περίπτωση εκείνη που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν. Πάντως δεν είναι μια εύκολη απόφαση και αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι βρισκόμαστε εκεί αλλά ότι υπάρχουν ελπίδες να αποφύγουμε το τρίτο κύμα και να χρειαστεί.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Previous Article

Γεωργιάδης για take away: Διορθώσαμε το λάθος μας άμεσα

Next Article

Κώστας Καραμανλής: Σε πλήρη λειτουργία όλοι οι σταθμοί στο μετρό Θεσσαλονίκης το 2023

Σχετικά Άρθρα