Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η απόφαση Μητσοτάκη να βρίσκεται κοντά στους πολίτες με όποιο κόστος, οι διακοπές Τσίπρα σε κότερα και η (αποτυχημένη) προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ

Στα νησιά Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, ανακοινώνοντας παράλληλα και κυβερνητικές πρωτοβουλίες στήριξης των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην νησιωτική αυτή περιοχή.

Ενίσχυση του ΕΣΥ με πράξεις

Μεταξύ των οποίων έκανε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Ικαρίας θα εγκατασταθεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ για την αναβάθμιση των υποδομών που διαθέτουν οι υγειονομικές μονάδες του νησιού, έχει δρομολογηθεί η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού αξίας 217.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ (για αγορά αναισθησιολογικού μηχανήματος, φορητού αναπνευστήρα, ακτινολογικού συγκροτήματος και απινιδωτών). Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, θύμησε ότι το νοσοκομείο Ικαρίας, που πλέον διαθέτει 130 εργαζόμενους, ενισχύθηκε πέρυσι με 24 άτομα προσωπικό.

Έψαχναν κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε περιοδείες ανά την επικράτεια, ανανεώνοντας την σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τους πολίτες, προσπάθησαν να βρούν κάτι προκειμένου να θολώσουν το κυβερνητικό μήνυμα. Δεν είναι τυχαίο ότι απο χθές διαρρέεται από την Κουμουνδούρου η είδηση ότι «ο Μητσοτάκης έκανε τραπέζι στην Ικαρία σε συνθήκες συνωστισμού». Αναφέρονται προφανώς στο τραπέζι που έκανε στο σπίτι του ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Στεφανάδης στον κ. Μητσοτάκη. Με το γαλάζιο κοινοβουλευτικό στέλεχος να κάνει λόγο για ένα «πρόχειρο και σύντομο γεύμα» και να εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας «δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι».

Στο… βρόντο η προσπάθεια

Έτσι, η προσπάθεια των επιτελών του κ. Τσίπρα φαίνεται να πηγαίνει στον… βρόντο. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που μπαινόβγαινε στα κότερα επιχειρηματιών κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να επισκέπτεται περιοχές ανά την επικράτεια ακόμα και ακριτικές, ακόμα και κατά την διάρκεια της πανδημίας, ακόμα και σε συνθήκες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία. Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, εξάλλου, που έχει οικοδομήσει ο πρωθυπουργός εδώ και χρόνια δεν του επιτρέπει διαφορετική συμπεριφορά.

Απόφαση του Μητσοτάκη να βρίσκεται κοντά στους πολίτες με όποιο κόστος

«Αυτούς τους μήνες η χώρα και οι πολιτες δοκιμάζονται. Θέλουν εκτός από οικονομική στήριξη που το κράτος και η κυβέρνηση τους παρέχει και ηθική στήριξη γιατί στέκονται με υπομονή και ψυχραιμία απέναντι σε αυτό το φαινόμενο του κορονοϊού που έχει αλλάξει της ζωές μας», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. Αυτόν τον κόσμο ο κ. Μητσοτάκης δείχνει πως θέλει να συνεχίσει να στηρίζει από κοντά με περιοδείες ακόμα και στην ακριτική Ελλάδα ακόμα και σε συνθήκες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία. Στην κυβέρνηση επικρατεί η άποψη ότι οι πολιτες θέλουν αυτήν την περίοδο που φαίνεται να έχουν κουραστεί από τα αυτονόητα αλλά σκληρά μέτρα τον πρωθυπουργό κοντά τους για να τους ακούσει. «Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και όχι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου όπως έκανε ο Τσιπρας σε περιόδους που δεν υπήρχε θέμα για την δημόσια υγεία», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ