Η πρόταση του Πάιατ για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό: Προσφέρουμε φρεγάτα κατασκευασμένη στην Ελλάδα!

Share:
Αδιαμφισβήτητη είναι η στήριξη του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εκτός από εξαίρετος διπλωμάτης, είναι και πραγματικός φίλος της Ελλάδας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν ήταν λίγες οι φορές που τα αμερικανικά συμφέροντα ταυτίστηκαν με τα ελληνικά. Αν δε καταφέρει να αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ για το Αιγαίο και γενικά για τα θέματα που απειλεί η κατοχική Τουρκία, θα ομιλούμε για στρατηγική σχέση όπως αυτή της Αμερικής με το Ισραήλ.

Η τελευταία μάλιστα «εκδήλωση στήριξης» του αμερικανού Πρέσβη απάντησε στο κείμενο του hellasjournal.gr με τίτλο: Σπεύδουν οι «μνηστήρες» των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού: Αναμένεται νέο Γαλλο-αμερικανικό bras de fer με μία πολύ σοβαρή απάντηση στην οποία πρέπει να δώσουμε σημασία: «Όπως είπα δημοσίως πέρυσι, το Αμερικανικό ναυτικό έχει ήδη αποφασίσει ότι θα μπορούσε να προσφέρει στο Ελληνικό Ναυτικό φρεγάτα κατασκευασμένη στην Ελλάδα. Από όσο γνωρίζω, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μόνος υποψήφιος που το έχει κάνει.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία πρόταση που θα ανοίξει και πολλές θέσεις εργασίας στα ελληνικά ναυπηγεία ενώ θα ανοίξει μία πολεμική βιομηχανία, που δεν έχει η Ελλάδα.

Πηγή: hellasjournal.com

Previous Article

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Next Article

Μητσοτάκης: Μόνη λύση για το Κυπριακό η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Σχετικά Άρθρα