Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο τραπέζι και το σενάριο του «κόφτη» στα sms

Αν και ίδιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ωστόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι το σενάριο του «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms, παραμένει στο τραπέζι.

Ειδικότερα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» ερωτηθείς για τα σενάρια που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, είπε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

 Αναφερόμενος στο θέμα του αλαλούμ με το take away που επικράτησε το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης λέγοντας πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε όμως ο κ. Γεωργιάδης, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα.

 Ερωτηθείς για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, είπε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο κι από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

 Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μια ισορροπία κι αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

  Σε ότι αφορά τα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και  παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, είπε ότι είναι ένα λογικό αίτημα και σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πει τι θα γίνει καθώς τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

 Τέλος και σε ότι αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, παρατήρησε ότι έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ