Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αναβαθμίζονται οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ – Ο συμβολισμός της παρουσίας Δημητριάδη στην Ιερουσαλήμ

Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία αποδίδει η κυβέρνηση στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από τη δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες στη χώρα, αλλά και από το γεγονός ότι θα συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τον πιο στενό του συνεργάτη, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σε λίγες ώρες στο Ισραήλ, όπου θα μεταβεί αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Πέρα από ορισμένες Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου έχει συμμετάσχει στην ελληνική αποστολή, είναι η πρώτη φορά που ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού συμμετέχει σε επίσημη επίσκεψη σε ξένη χώρα και αυτό σημειολογικά έχει ξεχωριστή βαρύτητα.

Η σχέση των δύο χωρών ενδυναμώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Τόσο στο πλαίσιο περιφερειακών συνεργασιών, όπως η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ ή το East Med Gas Forum, όσο και σε διμερές επίπεδο, με τις τρεις συμφωνίες που υπεγράφησαν τον περασμένο Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ. Από τότε, επίσης, έχει προχωρήσει η δημιουργία διεθνούς κέντρου εκπαιδευτικών πτήσεων στην Καλαμάτα, η χρονομίσθωση drones, κ.ά. Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου και η παρουσία του Γρηγόρη Δημητριάδη στην αποστολή δείχνει τη διάθεση από ελληνικής πλευράς για διαρκή αναβάθμιση της σχέσης αυτής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ