Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Εκλεκτός του Τσίπρα υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά των κυρώσεων στην Τουρκία

Την ώρα που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καμώνεται πως πλειοδοτεί σε πατριωτισμό έναντι της Νέας Δημοκρατίας και κάθε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας εγκαλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ρίχνει ποινές και κυρώσεις στην Τουρκία για την προκλητική της συμπεριφορά τα στελέχη του κόμματος του, δηλαδή αυτούς που εκανε «μεταγραφή» από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και το ΕΛΙΑΜΕΠ, υποδεικνύουν έναν άλλο δρόμο στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων που δεν έχει καμία σχέση με την «Τουρκοφαγική» στάση της Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Σωτήρη Βαλντέν, επίλεκτο μέλος και αυτος του ΕΛΙΑΜΕΠ, πρώην θιασώτη του εκσυγχρονισμού και εδώ και δυο χρόνια Συριζαίου «γεφυροποιού», μαζί με τους Παναγιώτη Παναγιώτου, Αντώνη Λιάκο και Νικο Μπίστη, αλλά και υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Βαλντέν είναι της άποψης πως η ελληνική διπλωματία δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από την σκοπιά της επιβολής κυρώσεων εναντιον της Άγκυρας. Με άρθρο του που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της ομάδας των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ , το commonality, κάνει λόγο για «κυρωσεομανία», ενώ την ίδια στιγμή την πέφτει και σε όσους έλληνες δημοσιογράφους, που καλύπτουν τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με μια διάθεση εχθρική προς τους γείτονες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ