Γεωργιάδης: Αν γίνει εισήγηση για καθολικό lockdown στην Αττική, θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη

Share:
«Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετά την αποκάλυψη του υπουργού Υγείας σήμερα πως εφόσον και σήμερα δεν είναι καλά τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αττική θα εισηγηθεί καθολικό lockdown.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός (Κικίλιας), τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε επίσης ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη. Επομένως αν ξεφύγει η πανδημία, μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις. Υπογραμμίζοντας όμως ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά, σημείωσε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα πει το γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

Όπως επίσης είπε, αφού γίνει η εισήγηση, θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ασκεί κριτική.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για απαγόρευση του take away σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, όπως και η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών το Σάββατο, ανακλήθηκαν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τέλος, πρόσθεσε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

Previous Article

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: «Αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Next Article

«Πράσινο φως» από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σχετικά Άρθρα