Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ένα βήμα πριν το σκληρό lockdown η Αττική – Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλία και Τσιόδρα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη που έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με την οποία το ΕΣΥ στην Αττική πιέζεται και ως εκ τούτου εάν τα δεδομένα συνεχίσουν έτσι, τότε ο ίδιος θα εισηγηθεί ένα lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση και παρέπεμψε στα στοιχεία που θα προκύψουν κατά την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

«Δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από αυτό που προστάζει η ανάγκη. Άρα λοιπόν η δική μου, εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ-, και η εισήγησή μου αν θέλετε στην Επιτροπή θα είναι, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο.

Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ