Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ για νομοσχέδιο Παιδείας: «Δεν θα κλειδώσουμε τη Βουλή προκειμένου να μην νομοθετήσουμε»

Με το καλημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας ανέβηκαν και οι τόνοι και κατατέθηκαν 3 ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στο διάταξη που αφορά την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

 «Η Βουλή να πάρει απόφαση να παγώσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία» ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας “Θέλω να πάρω τον λόγο για ένα θέμα που προηγείται της κατάθεσης των αιτήσεων αντισυνταγματικότητας. Από το πρωί κυκλοφορεί μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού Υγείας ότι είναι πολύ πιθανό ο ίδιος να εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους μας, αλλά δημιουργεί και για το νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή.

 Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας άμεσα στο αίτημα είπε « Αλίμονο αν αυτή είναι η πρόταση σας,  είναι να κλειδώσουμε την Βουλή και να μην νομοθετούμε» ενώ στο θέμα αντισυνταγματικότητάς τόνισε πως η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής εγκρίνει στην ίδρυση και λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι «οι αρμοδιότητες τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος και των παραβάσεων της εν γένει νομοθεσίας είναι αναπόσπαστες από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας», και άρα της Αστυνομίας.

 Να αναβληθεί η συζήτηση και να μεταφερθεί για άλλη χρονική στιγμή, ζήτησε και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί του ΚΚΕ  και του ΜΕΡΑ25 ενώ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση τάχθηκαν κατά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για lockdown της Βουλής και υπέρ της κανονικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κ. Σκανδαλίδης διαχώρισε την ουσία του νομοσχεδίου από την θεσμική λειτουργία της Βουλής που δεν πρέπει να ανατραπεί για κανένα λόγο» είπε χαρακτηριστικά.

 ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητάς οι οποίες όπως  είπε η κ. Κεραμεως θα συζητήσουν και θα απαντηθούν στην πορεία της συνεδρίασης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ