Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Σε θέσεις μάχης για το νομοσχέδιο της Παιδείας – Παρών και ο πρωθυπουργός – Γιατί αλλάζουν τις ημέρες συζήτησης

Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά στις 10.00 η «μάχη» για την Παιδεία. Στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση αναμένεται σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με αιχμή την παρουσία της Αστυνομίας στα ΑΕΙ και την θέσπιση βάσης εισαγωγής.

Αυξάνουν τις ημέρες συζήτησης

Αν και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχει ορίσει ως χρονικό ορίζοντα συζήτησης του νομοσχεδίου τις δύο ημέρες, ενδέχεται να διαρκέσει και τρεις καθώς το ενδιαφέρουν των βουλευτών από όλα τα κόμματα να μιλήσουν επί του νομοθετήματος είναι πολύ αυξημένο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν το νομοσχέδιο «πεδίον δόξης λαμπρόν» για να αναδείξουν τις ιδεολογικές διαφορές τους με την κυβέρνηση.

«Κοινή λογική»

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει κάνει απολύτως κατανοητό πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε νομοτεχνικές αλλαγές του νομοσχεδίου καθώς, όπως η ίδια κ. Κεραμέως έχει επισημάνει «το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής». Την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για αλλαγές στο χώρο της Παιδείας, αναμένεται να στηρίξει με την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ετοιμότητα, ωστόσο, βρίσκονται και τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν επί της μεταρρύθμιση της Παιδείας, ενώ στο άρθρο που αφορά την Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αναμένεται από τα κόμματα να θέσουν και ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ