Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λιβάνιος: Εκτός πραγματικότητας τα όσα ειπώθηκαν για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία

Τον δρόμο για την Ολομέλεια πήρε το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Κοινοτική Οδηγία για την κανονικοποίηση του πλαισίου παροχής οπτικοακουστικών μέσων. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, αρνητική ψήφο έδωσε το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης πέρασε και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία με επίκεντρο στη κριτικής της αντιπολίτευσης, το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του, ο βουλευτής και καθηγητής καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, αλλά και ο τρόπος παρουσίασης του θέματος από την ΕΡΤ. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρος Λιβάνιος απαντώντας στα περί αποδοκιμασιών, ανέφερε πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Για το περιβόητο ταξίδι στην Ικαρία, άκουσα τον κ. Κάτση να λέει «το τριήμερο στην Ικαρία». Κοιτάζω τα δελτία τύπου της Παρασκευής και ήταν μονοήμερο ταξίδι. Ξαφνικά, δηλαδή, το τριήμερο έγινε μονοήμερο. «Πλήθος αποδοκιμασιών».

Ήταν 15 – 20 άτομα και διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα τους συνάντησε ο πρωθυπουργός

. Πήγε στην Ικαρία, που έχει μία συγκεκριμένη εκλογική παράδοση, και διαμαρτυρήθηκαν 20 άτομα. Τους άκουσε, πήρε το ψήφισμα και έγινε μια κουβέντα σε πολιτισμένα επίπεδα και μετά φτάσαμε στο εξής καταπληκτικό.

«Δεκάδες», λέει, «συνδαιτυμόνες τρώγανε, φάγανε». Πάλι μετρούσα στη φωτογραφία τα άτομα. Ούτε 50 άτομα έβλεπα, ούτε 60 άτομα έβλεπα, ούτε 70 άτομα έβλεπα. Έβγαλε χθες ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παρεμπιπτόντως, στο μεσημεριανό δελτίο χθες η ΕΡΤ και στις 12.00 και στις 15.00 έπαιξε και φωτογραφία και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 21.00 το βράδυ, αν δεν κάνω λάθος, έπαιξε την απάντηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο κ. Λιβάνιος.

Στην επιτροπή Μορφωτικών κατέθεσαν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου, εκπρόσωποι φορέων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διάταξη με την οποία ορίζεται ότι στα 400 άτομα που με βάση το νόμο Παππά οφείλει να απασχολεί κάθε τηλεοπτικός σταθμός, ένα ποσοστό της τάξεως του 15% θα μπορεί να προέρχεται από συνδεδεμένες εταιρείες, όπως οι εταιρείες παραγωγής. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κλάδου και συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Έλενα Ριζεάκου, της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και του ΕΟΕΔΑΠ Σταύρος Καπάκος, οι οποίοι μίλησαν για επικείμενες απολύσεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ