Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Μητσοτάκης παίρνει πάνω του το lockdown: Αναλαμβάνω την ευθύνη των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της διάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τηλεοπτικό μήνυμά
του. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κίνδυνος επανεμφανίζεται κάνοντας λόγο για δύο ανησυχητικά δεδομένα που οδήγησαν στην επιβολή νέου σκληρού lockdown: την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου πιέζουν τις δομές υγείας και δεύτερον τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το καμπανάκι για την επιδημιολογική κατάσταση του λεκανοπεδίου είναι ηχηρό και στόχος της κυβέρνησης είναι να προληφθεί ο κίνδυνος, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τέλος αυτής της περιπέτειας με βασικό όπλο τους μαζικούς εμβολιασμούς, επισημαίνοντας ότι: «Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του τόνισε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 

«Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές. Γιατί προϋπόθεση για την πρόοδο της Ελλάδας είναι οι υγιείς Έλληνες. Όλοι εμείς, που πρέπει, τώρα, να αμυνθούμε στην ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού. Γιατί είναι σίγουρο ότι αύριο θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αν σήμερα υπερβούμε τα τελευταία εμπόδια χωρίς απώλειες. Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όμως, τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο! Με βάση τα νέα δεδομένα, λοιπόν, αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ