Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παράδοσης, στους ιδιοκτήτες των πρώτων εργατικών κατοικιών: Δήλωση Δημάρχου

Ως μια μέρα που θα τη θυμάται η Κέρκυρα χαρακτήρισε τη σημερινή η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στα πλαίσια της διαδικασίας παράδοσης, στους ιδιοκτήτες πλέον, των πρώτων εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ, του Βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. και εκπροσώπου του Σωματείου των δικαιούχων .

Μάλιστα, η Μ. Υδραίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα συγκινητική τη στιγμή που και η ίδια παρέδωσε κλειδιά σε δικαιούχο και απευθυνόμενη στον Διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη τόνισε ότι είναι άξια συγχαρητηρίων τόσο η πολιτική του βούληση για την προώθηση του θέματος όσο και η μεταξύ τους συνεργασία για την ολοκλήρωση του έργου. Δήλωσε επιπροσθέτως και τα ακόλουθα:

“Εδώ μιλάμε για μια περιπέτεια δεκαετίας. Πρόκειται για ένα καημό, κυρίως για τους δικαιούχους που περιμένουν πολλά χρόνια αυτή την εξέλιξη. Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι με τη συνεργασία του Βουλευτή, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και όλων των εμπλεκομένων φορέων πετύχαμε να φτάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος σε ό,τι αφορά αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Από την πλευρά μας ως Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, στα πλαίσια και της μεταξύ μας υπογραφείσας τριμερούς σύμβασης συνεργασίας (ΟΑΕΔ-Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας – ΔΕΥΑΚ), θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας όσο αφορά και τα λύματα τα οποία θα τα μεταφέρουμε με την διαδικασία εκκένωσης των στεγανών βόθρων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Παράλληλα ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ προχωρά τη διαδικασία επέκτασης και αναβάθμισης του βιολογικού στην περιοχή Σκάφωνα όπου με την κατασκευή του αγωγού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ θα δοθεί και οριστική λύση ως προς την αποχέτευση των κατοικιών. “

Τέλος, η Δήμαρχος ευχήθηκε στους δικαιούχους με υγεία και ευημερία να χαρούν αυτή τη στιγμή που την περίμεναν τόσο καιρό και απευθυνόμενη προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ εξέφρασε την ελπίδα οι διαδικασίες και τα έργα να προχωρήσουν άμεσα ώστε οι κατοικίες να παραδοθούν στο σύνολό τους στους δικαιούχους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ