Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ποια δεδομένα ανησύχησαν τον Μητσοτάκη και οδήγησαν στο lockdown για την Αττική

Δύο συγκεκριμένα δεδομένα ανησύχησαν ιδιαιτέρως τον ίδιον τον πρωθυπουργό και οδήγησαν στην απόφαση για την εφαρμογή του αυστηρού lockdown για την Αττική, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του σημερινού τηλεοπτικού μηνύματός του, τα δύο αυτά δεδομένα είναι η «αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Και, αφετέρου, οι μεταλλάξεις του ιού, που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.

Πράγματι, από τα 412 καταγεγραμμένα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, τα οποία έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας, τα… 256 αφορούν την Αττική, ενώ η πλειονότητά τους έχει εντοπιστεί στην κοινότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, η βρετανική μετάλλαξη του νέου κοροναϊού διαθέτει αυξημένη κατά… 50% μεταδοτικότητα, ενώ Βρετανοί γιατροί ανακοίνωσαν σήμερα ότι η εν λόγω μετάλλαξη ενοχοποιείται για αυξημένη θνητότητα κατά 35%.

Όσον αφορά τις εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής, αξίζει να επισημάνουμε ότι το 70% των νέων εισαγωγών αφορά τα ιδρύματα του Λεκανοπεδίου, κατά τις τελευταίες ημέρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με νόσο COVID – 19 σε όλη τη χώρα ήταν το πρωί της περασμένης Παρασκευής 1.385, ο αριθμός τους αυξήθηκε ραγδαία χθες, στους 1.899…

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το 10% – 15% των νοσηλευομένων ασθενών με νόσο COVID – 19 θα χρειασθεί τελικά εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και διασωλήνωση, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής, οι κενές κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με COVID – 19 έχουν περιοριστεί δραστικά στις 38…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ