Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τηλεοπτικό διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30 για το σκληρό lockdown στην Αττική

Στις 19:30, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει το σκληρό lockdown για την Αττική.

Στις 19:30, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει με τηλεοπτικό διάγγελμα το σκληρό lockdown για την Αττική.

Πριν από λίγα λεπτά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την εφαρμογή lockdown στην Αττική, τύπου Μαρτίου με τη διάρκειά του να αναμένεται να είναι έως τις 21 Φεβρουαρίου. Θυμίζεται πως νωρίτερα προηγήθηκε σύσκεψη όπου και «κλείδωσε» με 18 ψήφους υπέρ η Επιτροπή εισηγείται σκληρό lockdown για την Αττική.

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αλλά και η συνεδρίαση των ειδικών που ολοκληρώθηκε αποφάνθηκαν «λουκέτο» στην Πρωτεύουσα, για να περιοριστεί η εξάπλωση της φονικής πανδημίας.

Οι επιστήμονες της χώρας χρειάστηκαν λιγότερη από μια ώρα για να αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να περάσει σε αυστηρό lockdown, τύπου Μαρτίου.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τις ανακοινώσεις για την ισχύ εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων καθώς και το χρονική διάρκεια της εφαρμογής τους.

Τα σενάρια

Τα σενάρια κάνουν λόγο για αυστηρή καραντίνα μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και μετά επανεξέταση των στοιχείων.

«Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για αυστηρό lockdown περιορισμένης χρονικής διάρκειας, π.χ. 10 ημερών, κι εφόσον βεβαίως τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν να επανέλθουμε σε μια καλύτερη κατάσταση.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα να κρατήσουν για ένα χρονικό διάστημα, π.χ. μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, στις 21 Φεβρουαρίου δηλαδή.

Στη συνέχεια, αν η πανδημία έχει υποχωρήσει και τα νοσοκομεία δεν δέχονται μεγάλη πίεση, θα επιστρέψουμε στη σημερινή κατάσταση. Δηλαδή με ανοικτά σχολεία, click away στα καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9.30 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ