Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπ.Ενέργειας: Σε φυσιολογικά επίπεδα τα αιωρούμενα σωματίδια στην Ελευσίνα μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα αιωρούμενα σωματίδια στην περιοχή της Ελευσίνας μετρήθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα από τα ξημερώματα. Την ίδια στιγμή, αναμένεται έκθεση αυτοψίας των επιθεωρητών περιβάλλοντος που μετέβησαν το πρωί της Δευτέρας στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου όπου σημειώθηκε χθες το βράδυ βλάβη και πυρκαγιά

Ειδικότερα, με βάση την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής & Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του ΥΠΕΝ:

Ο πλησιέστερος με το συμβάν σταθμός του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Ελευσίνας, ο οποίος είχε διακοπή ρεύματος λόγω του συμβάντος από 23:00 έως 24:00 κατέγραψε στις 2 το πρωί που επανήλθε μετρήσεις εντός φυσιολογικών ορίων για τα αιωρούμενα σωματίδια: τα PM 10 μετρήθηκαν στα 38 μg/m3 & τα PM 2,5 μετρήθηκαν στα 20 μg/m3 αντίστοιχα. Δηλαδή, δεν παρατηρήθηκε αύξηση σε σχέση με τις τιμές των προηγούμενων ημερών.

Κλιμάκιο των επιθεωρητών περιβάλλοντος μετέβη σήμερα στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου για διενέργεια περιβαλλοντικής αυτοψίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, δεν διαπιστώθηκε διαρροή υγρών αποβλήτων, πλην μικρής ποσότητας νερών πυρόσβεσης κάτω από τον μετασχηματιστή. Οι επιθεωρητές θα προχωρήσουν σε σύνταξη έκθεσης αυτοψίας προκειμένου να ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία για την διερεύνηση της λειτουργίας της εγκατάστασης, σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ