Το υπουργείο Μετανάστευσης ξεκαθαρίζει: Στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα δομής μόνιμης διαμονής

Share:
Απάντηση στην κοινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα και Νατάσας Γκαρά που κάνουν λόγο για υπερμεγέθη δομή μόνιμης διαμονής στον Έβρο και παράλληλα χαρακτηρίζουν «δίκαιες και αιτιολογημένες» τις αντιδράσεις κατά του Νότη Μηταράκη, 
εξέδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα νέας δομής διαμονής αιτούντων άσυλο και πολύ περισσότερο “υπερμεγέθους”. Επίσης, όπως αναφέρεται στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα μόνιμης διαμονής προσφύγων ή μεταναστών. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι η κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος , με αποτέλεσμα να «κατέβει» από τον ιστότοπο left.gr.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου από Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου:

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αναστασία Γκαρά και Γιώργος Τσίπρας, ψεύδονται και παραπληροφορούν όταν δηλώνουν ότι τίθεται θέμα «νέας υπερμεγέθους δομής μόνιμης διαμονής στα σύνορα του Έβρου». Όπως πολλές φορές έχει ξεκαθαρίσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα νέας δομής διαμονής αιτούντων άσυλο. Και πολύ περισσότερο “υπερμεγέθους”. Επίσης, στον Έβρο δεν τίθεται κανένα θέμα μόνιμης διαμονής προσφύγων ή μεταναστών. Το ΚΥΤ Φυλακίου είναι δομή ελέγχου και καταγραφής και μόνο. Όσοι εισέρχονται, μένουν για λίγες ημέρες, όσες διαρκεί ο έλεγχος και η καταγραφή τους. Αυτή είναι η εθνική πολιτική και δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όσο είναι στο τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Στον Έβρο, όπως και όπου χρειάζονται αποφάσεις και συνεννόηση, θα συνεχίσουμε το διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία, με σκοπό να υπάρξει λύση.

Αξίζει να τονιστεί ότι, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, στη σημερινή δήλωσή του, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν στον Έβρο κατά την επίσκεψή μου, «δίκαιες και αιτιολογημένες». Τον περασμένο Μάιο, όταν κατά την είσοδό του στο δημαρχείο Μεγάρων του επιτέθηκαν οι πολίτες, η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική του περιφέρεια, καταδίκασαν δημοσίως την επίθεση που δέχθηκε, σημειώνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες βλάπτουν την Δημοκρατία την οποία πρέπει όλοι μας να προασπίζουμε”. Ας διαλέξει!

Επίσης, τότε, στην παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαρέων, ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί κατά του σχεδιασμού να φτιαχτεί δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο, δηλαδή στην εκλογική του περιφέρεια. Ενώ δηλαδή σήμερα πρεσβεύει, ορθά, την μην παραμονή στον Έβρο, όταν εκκληθεί να συμβάλει με την δημιουργία δομής στην εκλογική του περιφέρεια για να αποσυμφορηθεί ο Έβρος, τότε πρόταξε το μικροπολιτικό συμφέρον… Υποκρισία.

Previous Article

9.612 rapid test πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια – Βρέθηκαν 73 κρούσματα

Next Article

Άμεση παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη βεβήλωση του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Σχετικά Άρθρα