Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βρούτσης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν διαγράφει τα στελέχη που ζητάνε απελευθέρωση του Κουφοντίνα

Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε και το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επι του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας.

«Από το πρωί που ξεκίνησε η συζήτηση παρακολουθούμε ένα θέατρο μέγιστης υποκρισίας μέσα στην Βουλή», είπε ο Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στις αιτήσεις αντισυνταγματικότητας της αντιπολίτευσης. «Από τις πολιτικές δυνάμεις της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης λυσσαλέα επιχειρείται, εμπόδιση της συζήτησης του νομοσχέδιου το είδαμε από το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα επικαλούνται το Σύνταγμα με τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας» είπε ο πρώην υπουργός.

«Σήμερα δεν τηρείται το Σύνταγμα, ούτε του αυτοδιοίκητου, ούτε της ακαδημαϊκής ελευθέριας. Δεν μπορεί να είναι ακαδημαϊκή ελευθέρια το κτίσιμο πρυτάνεων ούτε να βάζουν ταμπέλες σε πρυτάνεις, πουθενά δεν συμβαίνει στο κόσμο» σημείωσε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε λέγοντας πως «αν αρχίσουμε να ονοματολογούμε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και τις ρίζες και την διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις της βίας και την παρακίνηση τέτοιων δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια θα συζητάμε μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελεί σε σύγχυση και πανικό λόγο τις δημοσκόπικης κατρακύλας».

Τα όσα ανέφερε ο κ. Βρούτσης προκάλεσαν την οργή του Νίκου Φίλη, και άρχισε να διαμαρτύρεται προς το προεδρείο ζητώντας να λάβει το λόγο, το ίδιο και ο Πάνος Σκουρλέτης που ζήτησε από τον κ.Βρούτση να διευκρινίσει γιατί είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συντάσσετε με δυνάμεις βίας.

Ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη, σημείωσε «να απαντήσετε τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουφοντίνα και γιατί δεν διέγραψε τα στελέχη τους, που ζητάνε την απελευθέρωση του».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ