Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοσκόπηση: Ποιοι «γαλάζιοι» προηγούνται στην Α΄ Αθηνών – Yποψηφιότητα Πιερρακάκη αλλάζει άρδην τις ισορροπίες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll
για την Περιφέρεια Αττικής, όπου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ισχυρό προβάδισμα της τάξεως 17.3%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην έρευνα επίσης καταγράφεται η αξιολόγηση των εν ενεργεία κυβερνητικών βουλευτών, καθώς και η δημοφιλία πολιτικών προσώπων τα οποία ακούγονται για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, και βάσει των ευρημάτων δείχνουν να αλλάζουν τις ισορροπίες.

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών στην οποία η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 είχε εκλέξει 7 κοινοβουλευτικές έδρες. 

Στη μέτρηση πέρα από τους εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τις δυνάμεις τους στη συγκεκριμένη περιφέρεια μετρούν – ως πιθανές υποψηφιότητες- ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

3_2

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Opinion Poll πρώτος με συντριπτική διαφορά στην πρόθεση ψήφου έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με ποσοστό 48,5%, ενώ ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 28,6%.

Τρίτος στη σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων της Α΄ Αθηνών είναι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος με 27,5% και ακολουθεί η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη με 24,4%.

Στην προτίμηση των πολιτών έπεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι εν ενεργεία βουλευτές της Α΄ Αθηνών Νικήτας Κακλμαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή με 21,9 και 21,2% αντίστοιχα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ