Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η αναφορά του Τσίπρα για «προεκλογική περιοδεία» Μητσοτάκη στην Ικαρία και το… άγχος του για πρόωρες εκλογές

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη από το δεύτερο κύμα και μετά δεν έχει πάρει θετικό βαθμό στη διαχείριση της πανδημίας. Δεν έχει κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει προκειμένου να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το νέο lockdown σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA επισημαίνοντας ότι τα νέα μέτρα είναι το επισφράγισμα της αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας.

Τσαμπούνες και βιολιά

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην Ικαρία τόνισε ότι ο πρωθυπουργός υπέπεσε για δεύτερη φορά στο ίδιο ατόπημα την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος είχε εξαγγείλει αυστηρότερα μέτρα και πρόσθεσε ότι η πιο αποκρουστική εικόνα ήταν ο τρόπος που προσπάθησε να διαχειριστεί το θέμα το επιτελείο της ΝΔ. «Δεν πρόκειται περί λάθους. Πρόκειται περί αλαζονείας» είπε και πρόσθεσε ότι «είναι συνολικά μια εικόνα την οποία εκπέμπει ο πρωθυπουργός που δίνει την αίσθηση σε όλους μας ότι δεν συναισθάνεται τι βιώνει σήμερα ο μέσος πολίτης. Αυτές οι μουσικές, οι τσαμπούνες με τα παραδοσιακά τραγούδια, το γλέντι αυτό, τι ακριβώς γιορτάζανε;», αναρωτήθηκε.

Και συνέχισε: «Φεύγω από το κομμάτι που αφορά καθαρά την τήρηση των μέτρων, τι ακριβώς γιορτάζανε; Τους 6.000 νεκρούς γιορτάζανε; Τους χιλιάδες ανθρώπους μας που θρηνούν; Τους εκατοντάδες που έχουμε σήμερα στην εντατική; Ή την αγωνία του μέσου πολίτη μη νοσήσει; Τι κάνει ακριβώς ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα; Κάνει μια περιοδεία προεκλογικού χαρακτήρα και καλείς ή αφήνει τους συνεργάτες του να κάνουν τέτοιου είδους υποδοχή με τσαμπούνες και βιολιά;».

Αγωνία για… πρόωρες εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού όπως επεσήμανε «ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να δέχεται εισηγήσεις από τους συνεργάτες του». Τόνισε, ωστόσο ότι αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδώσει σε αυτές τις πιέσεις, πως «αν φυγομαχήσει, θα υποστεί κατά την άποψή μου δεινή πολιτική ήττα και θα είναι και μια τεράστια ανατροπή και σε όλες τις μετρήσεις». «Διότι εκεί θα μετρήσει αυτό το οποίο στην αρχαιοελληνική τραγωδία ονομάζουμε «ύβρις».

Και μετά την ύβρη έρχεται η νέμεση. Δηλαδή, την ώρα που όλοι μας, ακόμη και η αντιπολίτευση λέει σε αυτόν που έλαχε σε αυτή την κρίσιμη ώρα να διαχειρίζεται μια κρίση αυτός εκείνη την ώρα να σκέφτεται μονάχα με κριτήριο όχι το πώς θα διασώσει την κοινωνία, αλλά με κριτήριο να αποφύγει τα χειρότερα». Σε ότι αφορά την οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που θα μπορούσε να περιλαμβάνει συνδυασμό μεγάλων δόσεων (120) και διαγραφής μέρους του ονομαστικού χρέους (40%-60%).

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ