Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η θέση της αντιπολίτευσης για τον προπηλακισμό της Σοφίας Σακοράφα

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Βουλή για το περιστατικό προπηλακισμού της αντιπροέδρου του Σώματος και βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε παράνομη όπως είπε σύλληψη φωτορεπόρτερ έξω από την Βουλή κατά την άσκηση του επαγγέλματος του λέγοντας, θα συνεχίσετε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της καταστολής;

Από το ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θάνος Παφίλης, αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε πως «το πρόβλημα δεν είναι ότι χτυπήσατε εμάς. Στο ΚΚΕ δεν θεωρούμε ότι είμαστε κάτι άλλο από τον λαό. Δεν θα καθόμαστε όμως με ψηλά τα χέρια να το παίζουμε μάρτυρες. Δεν είναι δυνατόν να βαράνε οι ΜΑΤζήδες και εμείς να τους κοιτάμε».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 είπε πως «η Σοφία Σακοράφα με ενημέρωσε ότι προφυλακίστηκε, πείστηκε από άνδρες των ΜΑΤ από τις ασπίδες τους, όταν που πήγα να απωθήσουν όσους βρέθηκαν ένδειξη συμπαράστασης στη ΓΑΔΑ. Η αντιπρόεδρος της Βουλής ήταν εκεί και μπροστά τους. Όταν είδε τα ΜΑΤ φώναξε είμαι βουλευτής σταματήστε μην επιτίθεστε. Δεν σταμάτησαν την έσπρωξαν με σκοπό να χτυπήσουν, να σαλαμοποίησαν τους ανθρώπους που ήταν πίσω της, συμπλήρωσε ο Κλέων Γρηγοριάδης και ρώτησε όσους βουλευτές ήταν στην Ολομέλεια «Συμφωνείτε να απωθούνται βουλευτές από ειδικές δυνάμεις σας ρωτώ. Είναι εντάξει για εσάς; Μπορούν να απωθούνται αντιπρόεδροι κοινοβουλίων;» μάλιστα ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 τόνισε ότι υπάρχει και βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συνέβη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ