Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σκόνδρα: Ο Φίλης παραχαράσσει εσκεμμένα την ιστορία της Ν.Δ

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής της Ν.Δ., Ασημίνα Σκόνδρα στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητή του νομοσχεδίου για την Παιδεία, Νίκο Φίλη.

Στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια τόνισε τα εξής:

«Άκουσα τον πρώην υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτίθεται με θράσος στην Κυβέρνηση, παραχαράσσοντας εσκεμμένα, ακόμα και την ιστορία της ΝΔ» τόνισε η βουλευτής Καρδίτσας και συνέχισε «είπε: ότι ακυρώνουμε την πορεία της παράταξης μας.

Είπε: ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το κόμμα μας, συμμετείχε με αυταρχικό τρόπο, στην μεταπολίτευση. Ο Εθνάρχης, κύριοι της αντιπολίτευσης, επαν-εγκαθίδρυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα. Εκσυγχρόνισε, ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό.

Το μεσημέρι της Κυριακής, της 11ης Αυγούστου του ’74, εκείνος πήρε την ευθύνη και είπε, «Ή τα τανκς ή εγώ…».

Η κ. Σκόνδρα απευθυνόμενη στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Πριν λοιπόν βάλετε στο στόμα σας, την πορεία του Καραμανλή και της παράταξης μας, για πείτε μας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, εκείνη την ημέρα πού ήταν και τι λέγανε, κ. Φίλη; Μιλάτε για αυταρχισμό, στο κόμμα που νομιμοποίησε την Αριστερά στην Ελλάδα; Κρίνετε εσείς, μία επιτυχημένη πορεία 40 ετών; Εσείς, που ακόμα ψάχνετε για πολιτική ταυτότητα; Αυτές οι ασυναρτησίες παραπέμπουν στη σκέψη, ότι είστε ή προβοκάτορες ή ανιστόρητοι. Μιλάτε για «χουντοδιάταγμα», για φακέλωμα και το κράτος Όργουελ. Από τα λεγόμενα σας, φαίνεται ότι μείνατε στο ’84» είπε κλείνοντας η βουλευτής της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ