Γεννηματά σε κυβέρνηση: Αποσύρετε το νομοσχέδιο – Ψηφίστε με το ΣΥΡΙΖΑ την προοδευτική λύση του ΚΙΝΑΛ

Share:
Πόσο μοιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει, σχολίασε στην ομιλία της, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτηση της επί του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας για τις αλλαγές που εισάγει στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

«Μοιάζουν πάρα πολύ η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται πως ξεπροβάλλει πλέον ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος κάτω από αυτές τις συνθήκες» είπε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο διάλογο ανάμεσα στους άνδρες τόνισε πως «Είναι φανερό ότι ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά το πινγκ πονγκ με τον κ. Τσίπρα, διότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση τον βολεύει. Και αναρωτιόμουν, πάνω που τους άκουγα, τι σχέση μπορεί να έχει με τα όνειρα και τις αγωνίες της νέας γενιάς αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού των λαθών και του τραμπουκισμού των παρατάξεων και των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Σας απαντώ εγώ, απολύτως καμία».

«Και επειδή μας προκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης -για συνεννόηση- θέλω να του πω εκτός από όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε για το παρελθόν, υπήρξε και η Προοδευτική Παράταξη, υπήρχαν προοδευτικοί άνθρωποι. Έχει κατοχυρωθεί η δυνατότητα να δίνονται υποτροφίες στους άριστους σε αυτή τη χώρα, από το 1951, με υπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Και το καταθέτω στα πρακτικά, γιατί φαίνεται ότι του διαφεύγει» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Στο θέμα της εθνικής συνεννόησης για την παιδεία η Φ. Γεννηματά, «Αν λοιπόν θέλει συνεννόηση για αυτό το θέμα, εγώ τον προκαλώ να αποσύρει το σχέδιο νόμου του και να αποδεχθεί και να ψηφίσει -και μαζί βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά κυρίως αφορά την Κυβέρνηση αυτό, να ψηφίσει την πρόταση νόμου της κοινοβουλευτικής ομάδας, γιατί υπάρχει προοδευτική λύση για τη φύλαξη των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων».

Previous Article

H απάντηση του Πρύτανη του ΠΑΠΕΙ για τον Κατσαφάδο: Δεν είχε καμία εμπλοκή στο συμβάν, δε βρισκόταν στο χώρο τότε

Next Article

Τηλεδιάσκεψη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο: Με την κατάργηση του «νόμου Σκουρλέτη» επιστρέφει η λογική στην Αυτοδιοίκηση

Σχετικά Άρθρα