Κουτσούμπας: Το νομοσχέδιο της Παιδείας δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη

Share:

 «Αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα με ταξικά χαρακτηριστικά» αποκάλεσε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο.

 «Είναι κοροϊδία σε καιρό πανδημίας να γίνονται αλλαγές στην εκπαίδευση» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ και συνέχισε «με το νομοσχέδιο θέλετε να καταστείλετε την διεκδίκηση ώριμων αιτημάτων των φοιτητών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί στο ακέραιο ότι πιο αντί εκπαιδευτικό έχτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πριν από αυτήν, άλλες και οι παλαιότερες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ». 

 «Η κυβέρνηση δηλαδή διατηρεί και τα δίδακτρα που μπήκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, διατήρησε και την απαξίωση των πτυχίων και το κλείσιμο των περιφερειακών πανεπιστημίων», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας συνεχίζοντας πως «μιλάτε για μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε ποιο κόσμο ζείτε; Τα λέμε σε εσάς αυτά που ξεκινήσατε την πορεία προς το μέλλον χωρίς να έχετε μοιράσει πανεπιστημιακά συγγράμματα, την ώρα που ξεκίνησε η εξεταστική με εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Έχει και η κοροϊδία τα όριά της».

 Ο γ.γ του ΚΚΕ προέβλεψε πως «Το νομοσχέδιο και να ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή με το κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων και το διώξιμο χιλιάδων φοιτητών δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη. Το νομοσχέδιο αυτό θα το καταστήσει ανενεργό η κοινή λογική των αναγκών της νεολαίας και οι ίδιοι οι καθηγητές που δεν πρόκειται να το εφαρμόσουν.  Η κοινή λογική λέει ότι το νομοσχέδιο δεν χωράει στους κανόνες της αγοράς αλλά στις ανάγκες της κοινωνίας».

Previous Article

Βασικό ζήτημα νομιμότητας στη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ, αναδεικνύει ο Αλ. Αυλωνίτης.

Next Article

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Η δικογραφία με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για Παππά έχει σοβαρό έρεισμα προς έρευνα

Σχετικά Άρθρα