Στο Μαξίμου ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας – Τι συζήτησε με τον Μητσοτάκη

Share:
Με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al Saud συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντησή τους επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης της ήδη δυναμικά αναπτυσσόμενης συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στους τομείς οικονομίας, εμπορίου, επενδύσεων και άμυνας. Συζητήθηκαν ακόμη οι περιφερειακές εξελίξεις και προκλήσεις ασφαλείας, καθώς και οι προοπτικές στον τουρισμό, υπό τις συνθήκες της πανδημίας.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Ο ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο πρώτο «Philia Forum», που διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, και στο οποίο συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Κύπρου, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας, όπως και η Υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μέσω τηλεδιάσκεψης λαμβάνει μέρος στις εργασίες και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Previous Article

Βουλή: Με περιορισμένη φυσική παρουσία βουλευτών οι εργασίες της Βουλής έως τις 28 Φεβρουαρίου

Next Article

H απάντηση του Πρύτανη του ΠΑΠΕΙ για τον Κατσαφάδο: Δεν είχε καμία εμπλοκή στο συμβάν, δε βρισκόταν στο χώρο τότε

Σχετικά Άρθρα