Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέξης Τσίπρας: Προσπάθησε να… πείσει την Κεραμέως να αποσύρει το νομοσχέδιο, αλλά χάθηκε στη μετάφραση για το… «ρίσκο»

Λίγες ώρες πριν το νομοσχέδιο για την Παιδείας ψηφιστεί από την Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε χθες να… πείσει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να το πάρει πίσω καθώς όπως είπε «προκαλεί τα κόμματα και τους πολίτες».

Ο Αλέξη Τσίπρας πρότεινε, μάλιστα, η κυβέρνηση να φέρει ακριβώς το ίδιο νομοσχέδιο όταν τελειώσει η πανδημία ώστε όλα τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς να συμμετέχουν σε ένα ανοικτό διάλογο για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το λάθος του κ. Τσίπρα, που σε προχθεσινή του συνέντευξη ανέφερε πως «βεβαίως δέχομαι το ρίσκο» να κολλήσουν κορονοϊό οι διαδηλωτές. Τα στελέχη αυτά χαρακτήριζαν «αθλιότητα το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλαξε τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει στην συνέντευξη του στον ALPHA ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαδηλώσεις».

Όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «το αναλαμβάνω το ρίσκο» εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή των διαδηλώσεων, ενώ το «δέχομαι το ρίσκο» δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας μέσα στις συγκεντρώσεις. «Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι. Και πρόσθεσαν: «Το κρεσέντο αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη με το κορονογλέντι στην Ικαρία και η επιβεβαίωση της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης με το νέο σκληρό lockdown, δεν καλύπτονται εύκολα. Ωστόσο του προτείνουμε να διατηρήσει κάποια προσχήματα σοβαρότητας. Ούτε τα fakenews, ούτε τα ραβασάκια στη δημόσια τηλεόραση, ούτε η διαστρέβλωση θα σώσουν τον Αρχηγό του από την οργή και τη χλεύη της κοινής γνώμης. Όσο για την ευθύνη του επιδημιολογικό ρίσκου για τις διαμαρτυρίες των φοιτητών, αυτή ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που αρνήθηκε να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για μετά το πέρας του lockdown» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ