Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Τι περιλαμβάνουν οι 3 τροπολογίες του ν/σ του Υπ. Παιδείας

Διευκρινίσεις για το τι περιλαμβάνουν οι τρεις τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας δόθηκαν προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι ρυθμίσεις. Η πρώτη τροπολογία ρυθμίζει θέματα εγγραφών στα νηπιαγωγεία, μεταθέσεων εκπαιδευτικών, πρακτικής άσκησης στα ΙΕΚ, αύξησης των μελών του ΔΣ του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, σύστασης ομάδων εργασίας για το ΕΣΠΑ και ίδρυσης του “Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού”. Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: “Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις”.

Η ρύθμιση εντάσσεται σε πολυτροπολογία που κατέθεσε σειρά υπουργών στη Βουλή αναφορικά με διάφορα ζητήματα.

Η δεύτερη τροπολογία με τίτλο «Απασχόληση συνταξιούχων στη δημοσία ναυτική εκπαίδευση», που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης  παρέχει την δυνατότητα να συνεχίσουν να διδάσκουν ως ωρομίσθιοι στις ναυτικές ακαδημίες, συνταξιούχοι πλοίαρχοι και μηχανικοί.

 Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε ότι «αυτά τα εξειδικευμένα στελέχη, προσφέρουν πολλές και σημαντικές υπηρεσίες, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη θεωρητική διδασκαλία, αλλά και την πραγματική κατάσταση που θα αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί μας στην πράξη».

  Και η τρίτη τροπολογία που περιλαμβάνει ρυθμίσεις (1) για την απαλλαγή μισθωμάτων επιχειρήσεων εντός χώρων Α.Ε.Ι., (2) την παράταση συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων των ΑΕΙ, (3) τις ψηφιακές υπηρεσίες σχετικές με απολυτήρια και αποδεικτικά ή πιστοποιητικά σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, (4) τη χρήση πόρων Π.Δ.Ε. για εξοπλισμό και λειτουργικές εργασίες προσωρινών αιθουσών και σχολικών δομών, και (5) την Εθνική Μονάδα Συντονισμού “Erasmus+” και “European Solidarity Corps”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ