Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας – Αναμένεται σύγκρουση πολιτικών αρχηγών

Ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλειας της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία σε 16 άρθρα που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση.

Στην ατζέντα της έντονης αντιπαράθεσης που θα καταγραφεί για τρίτη μέρα, θα βρεθούν, εκτός από το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψηφίζει και ζητά την απόσυρσή του, οι δηλώσεις Τσιπρα περί ρίσκου ευθύνης, το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ικαρία αλλά οι επιπτώσεις της εφαρμογής του γενικευμένου lockdown.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκη και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια υψηλών τόνων συζήτηση, στα ζητήματα της πανδημίας και αλλά και της δημοκρατικής λειτουργίας.

Ο Πρωθυπουργός θα δώσει το παρόν, για να στηρίξει το νομοθέτημα της ηγεσίας του Παιδείας, να εξηγήσει από βήματος της Βουλής την επιλογή του ολικού lockdown, αλλά και να απαντήσει ευθέως στις κατηγορίες του Α. Τσίπρα.

Τον λόγο θα πάρουν στην συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, επίσης, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ