Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιαννάκος (πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ) στα Παραπολιτικά 90,1 για νοσηλεύτρια: Δεν έχει καμία σχέση η ασφάλεια του εμβολίου με ένα περιστατικό

«Δεν έχει καμία σχέση η ασφάλεια του εμβολίου με ένα περιστατικό που ούτως ή άλλως στατιστικά δίνεται ότι θα συμβούν κάποια από την εταιρεία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκοςαναφορικά με την εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του για την παράλυση της νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο.

«Εμείς είπαμε ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς και το λέμε αυτό γιατί έχουν γίνει 400 χιλιάδες στο γενικό πληθυσμό, οι περισσότεροι στα νοσοκομεία, δεν εμφάνισε κανείς κανένα πρόβλημα και έχουμε και 50 χιλιάδες υγειονομικούς περίπου οι οποίοι επίσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην υγεία τους», υπογράμμισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιαννάκος.

«Μεταξύ αυτών και εγώ, έχω κάνει και τις δύο δόσεις. Από εκεί και πάρα μια συνάδελφος στην Κέρκυρα αμέσως μετά τη δεύτερη δόση εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύεται. Αμέσως μετά τη δεύτερη δόση, ενώ ήταν καλά στην υγείας της, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα εμφάνισε υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο ισχυρό, μυαλγίες και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με σοβαρό κινητικό πρόβλημα στα κάτω άκρα της είναι ουσιαστικά σε καροτσάκι. Δεν μπορεί να κουνήσει τα κάτω άκρα παρότι τα νοιώθει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ διευκρίνισε ότι η νοσηλεύτρια πάσχει από ένα συγκεκριμένο σύνδρομο, σύμφωνα με τη διάγνωση, το οποίο – όπως είπε- «το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές, ως εκ τούτου λέμε ότι αφού είναι μετά τη δεύτερη δόση ακόμη και αν είναι παρενέργεια του εμβολίου είναι 1 στις 400.000 περιπτώσεις».

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί η γυναίκα αυτή έχει οικογένεια πίσω και θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημιώσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι το περιστατικό δεν έχει σχέση καμία με τους εμβολιασμούς οι οποίοι συνεχίζονται κανονικά, επισημαίνοντας πως «όλα τα εμβόλια εμφανίζουν κάποιες παρενέργειες».

Ακόμη ανέφερε ότι «Περισσότερες πιθανότητες έχεις να πέσεις από τα σκαλιά παρά από το εμβόλιο και είπαμε ότι εμείς χάσαμε 24 συναδέλφους από κοροναϊό ενώ μόνο μια συνάδελφος έχει εμφανίσει πρόβλημα υγείας ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση με τους εμβολιασμούς που πρέπει να συνεχιστούν».

Παράλληλα εξήγησε ότι η 40χρονη αμέσως μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου εμφάνισε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και αυτή τη στιγμή είναι σε καροτσάκι και φοβάται και για τα χειρότερα, σημειώνοντας πως «ως εκ τούτου δεν μπορεί να μην αντιμετωπιστεί το πρόβλημά της ως παρενέργεια του εμβολίου. Πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτή η πιθανότητα».

«Δηλαδή ξαφνικά εμφάνισε αυτό το πρόβλημα χωρίς να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και δεν πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου; Θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά το ζήτημα αυτό και δεν μπορούμε να το ξεπερνάμε έτσι», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εμείς θα πούμε αυτό που έχουμε να πούμε στον Εισαγγελέα και πιστεύουμε όπως και άλλες φορές θα αντιληφθούν ότι αυτό που προσπαθούμε είναι να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας όπως έχουμε χρέος από το καταστατικό μας και τη δημόσια υγεία και οφείλουμε να τα λέμε», πρόσθεσε.

«Εμείς δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ποτέ δεν το πράξαμε στη διαδρομή μας τη συνδικαλιστική. Επαναλαμβάνω ότι εμείς εμβολιαστήκαμε πρώτοι», τόνισε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος κάλεσε τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση η ασφάλεια του εμβολίου με ένα περιστατικό που ούτως ή άλλως στατιστικά δίνεται ότι θα συμβούν κάποια από την εταιρεία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ